Нинова няма да подава оставка. Нямало да подкрепи и ГЕРБ за кабинет

0
61
Корнелия Нинова

Резултатът ни не е добър, но не драматизираме, ще си вземем поуки, обеща тя

Няма да подавам оставка. Това обяви Корнелия Нинова в първи коментар на резултатите от изборите, при които БСП остана на пето място.

При 99,98% обработени протоколи в ЦИК към 12.00 часа „БСП за България“ има 9,3% с 232 932 гласа.

Оставки няма да продаваме. Такава се иска от хора, които в цялата кампания работиха срещу БСП, обяви Нинова по повод подписката на членове на Националния съвет за свикване на пленума и конгрес.

Резултатът ни не е добър, но не драматизираме. Вземаме поуки, ще решим какво да променим. Но в цялата тежка ситуация, в която бяхме поставени, успяхме да запазим резултата от предишните избори, само 1% разлика, каза Нинова.

 

Не сме сложили розови очила, но не се случи това, което ни предричаха – да сме под 4%, коментира лидерката.

Няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ и няма да влизаме в съюзи с ГЕРБ и ДПС, категорична бе Нинова.

Национален съвет в събота ще обсъди резултатите и ситуацията. Затова тя отказа да коментира и отговори на повечето въпроси. Ние сме различна партия, уважаваме демократичните ценности и колективните органи и техните решения, допълни Нинова.

БСП няма да подкрепи и експертен кабинет с мандата на ГЕРБ, а соцлидерката определи това като опит за скриване на политическата отговорност зад уж експертни личности. За това да се носи отговорност от политическите партии. Не приемаме да де скрием. Това не е отговорно и държавническо, каза тя.