Оставка е подала зам.-шефката на Комисията за финансов надзор Мария Филипова, която обвинява Васил Божков, че опитал да я изнасили преди години

0
332
Мария Филипова Снимка: КФН

Посочила лични причини

Заместник-председателката на Комисията за финансов надзор Мария Филипова е подала оставка вчера. Това съобщи и.д председател на парламента Росица Кирова.

В уведомителното си писмо до Народното събрание тя е посочила, че иска да бъде освободена поради лични причини. Оставката й влезе като последна точка от дневния ред на НС и бе приета със 109 гласа, против гласуваха 36 народни представители от ПП/ДБ.

На 10 април 2019 година парламентът избра Мария Филипова и Илиана Христова за заместник-председатели на Комисията за финансов надзор. Кандидатурите им бяха предложени от председателя на комисията Бойко Атанасов.

Името на Филипова нашумя покрай обвиненията около Васил Божков. Тя даде показания срещу бизнесмена за това, че последният й предлагал подкуп, а след като отказала, по думите й Божков опитал да я изнасили.

Мария Филиповa заемаше поста на заместник-председател на КФН и ръководеше управление „Надзор на инвестиционната дейност“.