Божков не се криел, но не каза къде е

0
80
Васил Божков Снимка: Novini.bg

Бил изненадан от акцията на прокуратурата

Собственикът на „Нове холдинг“ Васил Божков заяви пред DarikNews.bg, че не се укрива и очаква да бъде призован от разследващите. Той обаче не отговори дали се намира в България. Днес полицаи и прокурори претърсиха офиси на негови фирми в София.

„В момента съм на телефона и очаквам да ме призоват, ако ме призоват“ – така Божков двусмислено отказа да посочи къде е местоположението му.

Бизнесменът поясни, че към момента няма официална информация за претърсванията, които правят разследващите. „Нямам информация какво се случва. От медиите разбрах. Като разбера малко повече, ще ви кажа“, отвърна бизнесменът.

Попитан дали е вярно, че се претърсва и домът му, Васил Божков каза. „Сигурно е вярно, не знам“.

Акциите на спецпрокуратурата и полицията в офисите му обаче го изненадали. „Естествено, че ме изненадва. Нито съм престъпник, нито се крия, нито има за какво да са тези акции“, каза собственикът на „Нове холдинг“

Бизнесменът уточни, че от пресцентъра му по-късно ще излезе и официална позиция по акциите на спецпрокуратурата, които текат от сутринта.

Васил Божков отказа да коментира приемането на първо четене на промените в Закона за хазарта. Малко по-рано днес депутатите гласуваха лотарийните игри да се организират само от Държавния тотализатор.