Хора на Васил Божков организирали блокадата на „Орлов мост“

0
885
Снимка: Дарик

Целта на хазартния бос – сваляне на правителството и провал на разследванията срещу него. Според „Дарик“ той и дясната му ръка са обявени за издирване от Интерпол

Доверени хора на Васил Божков насочили част протестиращите днес в София към „Орлов мост“ и организирали незаконната блокада на кръстовището, съобщиха източници от правоохранителните органи. Целта на хазартния бос била дестабилизация на властта, падането на правителството и провал на разследванията, които прокуратурата води срещу него.

Преди обяд парламентът прие на първо четене проектозакон, с който се въвежда държавен монопол в лотарията, а сутринта полицаи и прокурори нахлуха в офиси на Божков в София. „Дарик“ съобщи, че бизнесменът и дясната му ръка Георги Попов са обявни за издирване от Интерпол.

Блокадата на „Орлов мост“ бил отговорът на Божков срещу прокурорските разследвания и опитите на властта да въведе ред в хазартния бизнес.

Под ръководството на неговите хора движението на кръстовището  бе блокирано и в двете посоки от около 300 протестиращи, като дори автобусите на градския транспорт не бяха допускани да преминават.

Протестиращите са предвождани от активисти на БСП, „Възраждане“ и на Мая Манолова, участват и червени депутати, бивши ченгета и компрометирани фигури, познати от митинги, стачки и протести през годините на прехода.