Нов парк и спортна зала с 1 500 места – сред приоритетите на Стефан Радев и листата на ГЕРБ

0
44
Нова спортна зала предвижда екипът на Стефан Радев за Сливен.

Предвижда се и възстановяване на колодрума

Мащабни проекти в сферата на спорта, туризма и свободното време са заложени в управленската програма на Стефан Радев за третия му мандат. Приоритетите в сферата бяха представени днес и сред тях има надграждане на спортната инфраструктура с модерни спортни площадки, нов парк и стрийт фитнес съоръжения. Екипът под номер 7 в бюлетината планира още изграждане на нова многофункционална спортна зала с 1 500 места за зрители, както и зала за бокс.

“Колодрумът в Сливен ще бъде възстановен и ще се превърне в модерно и функционално съоръжение. След като в миналия мандат беше изготвен подробен устройствен план на Военния стадион, той ще бъде напълно обновен през следващите години. Ще има възможност за масови посещения, тренировки, състезания и други събития на открито. Готов е проектът за първия етап от обновяването на стадиона, който включва терен с изкуствена трева, лекоатлетическа писта, както и на съблекалните”, заяви Стефан Радев.

В приоритетите в сферата на туризма са включени изграждане на Туристически културно-информационен център и създаване на Дигитална карта на сливенските забележителности. Ще се извърши основен ремонт на лифта за Карандила, който ще бъде оборудван с нови машини, ново въже, нови седалки и възможност за превозване на велосипеди. Предвидено е изготвяне на Подробен устройствен план на Карандила, с който алеите да станат общинска собственост, а съществуващата материална база да може да се развива и обновява.

Програмата предвижда още да бъде извършен планираният ремонт на сградата на Сливенски минерални бани, с което ще се постави началото на възстановяването на обекта като елемент от балнеотуризма в района.

“В управленската програма на Стефан Радев са заложени още инвестиции за подобряване на средата за отдих на хората, най-вече за най-малките ни съграждани, с изграждането на изцяло нов парк на мястото на военния терен край Колодрума”, добави кандидатът за общински съветник Йордан Стефанов. Той е част от ресорния екип в листата, заедно с младите Вероника Тодорова и Милен Петков, както и с опитните професионалисти Кремена Темелкова и Живко Минчев. Част от силния екип на ГЕРБ с визия за спорта, туризма и свободното време са и Алексей Василев и Евгений Балев. Василев вчера успя да запише изключително добро постижение на Софийския маратон, а Балев е известен като победител в Колоездачната обиколка на България през 2007-а.

Амбициозната управленска програма на Стефан Радев и екипа му е отворена за допълване от гражданите. Това те могат да направят в инициативата “ЗАЕДНО РАБОТИМ ЗА СЛИВЕН” като споделят своите идеи на

https://forms.gle/9ZPsyq9Sya5vnbBD9

Още за приоритетите в спорта, туризма и свободното време можете да откриете тук:

https://www.youtube.com/@stefanradevsliven

https://www.facebook.com/stefanradevsliven

За Стефан Радев и силната листа на ГЕРБ в Сливен, гласувайте с номер 7 в бюлетината.