Офицер от запаса пише до шефа на НАТО: Не приемайте срещи с Румен Радев и Кирил Петков

0
1286
Илиян Нисторов

Те помагат на режима на военнопрестъпника Владимир Путин и на практика суспендираха действията на всички държави членки на ЕС в помощ за Украйна, казва Илиян Нисторов

Офицерът от запаса Илиян Нисторов написа отворено писмо до шефа на НАТО Йенс Столтенберг преди предстоящата среща на върха на алианса по повод войната на Русия срещу Украйна. В него той призовава Столтенберг да не се среща с президента Румен Радев и премиера Кирил Петков заради неофициалната им подкрепа за Владимир Путин и саботиране на усилията на НАТО и ЕС за подпомагане на Украйна. Ето какво пише Нисторов:

До Генералния секретар на НАТО

г-н Йенс Столтенберг

Уважаеми г-н Генерален секретар на НАТО ,

като офицер от запаса в българската армия и гражданин споделящ мнението на голяма част от българския народ , че трябва да подкрепим Украйна с руска военна техника , а не със жива сила Ви умолявам :

1. Да не приемате на срещите на НАТО на високо равнище Румен Радев – президент на България и Кирил Петков – министър председател , които с действията си показаха , че помагат на режима на военнопрестъпника Владимир Путин и на практика суспендираха действията на всички държави членки на ЕС по оказване на оръжейна помощ за отечествената война на Украйна .

2. Румен Радев и Кирил Петков на практика и ноторно се обявиха против разполагането на допълнителни военни части на НАТО у нас – което е прецедент в членските ни задължения и отговорности към АЛИАНСА !

3. Румен Радев и Кирил Петков играят ролята на “ троянски кон “ в НАТО и ЕС обявявайки се едновременно за „единен подход от страна на НАТО” и в същото време застъпват позиция (срещу разполагането на допълнителни войски по модела на засиленото предно присъствие), която е в рязък контраст с тази на техните източноевропейски колеги от НАТО .

4. Позицията на Румен Радев и Кирил Петков по въпроса с военната помощ за Украйна и разполагане на допълнителни сили на НАТО в България , не кореспондира с трите основни задачи на НАТО, така както те са дефинирани през 2010-та г. в Стратегическата концепция на Алианса за „колективна отбрана, управление на кризи и кооперативна сигурност.“

Уважаеми г- н Столтенберг ,

Румен Радев не опроверга понятието “ военна операция „, на военнопрестъпника Владимир Путин , с което импровизира съгласие с агресивните му планирани и заповядани завоевателни действия за което ,като главнокомандващ на Българската армия не разясни понятието „Война “ :

– извършване на точкови ракетни удари по главната военна инфраструктура на противника;

– извършване на въздушен десант в стратегическите места за отбрана;

– извършване на стремителна колонна атака за овладяване, или обсада на най-важните градски центрове на противника;

– извършване на масирани ракетни и бомбени удари по гражданската инфраструктура на противника до пълното й унищожение или предаване.

– всяване паника сред цивилното население чрез дезинформация , страх от поражение, грешни ходове и необмислени действия .

Поради всичко изредено по – горе Румен Радев и Кирил Петков целят да извадят България, като активен член на НАТО и ни правят съучастник в престъпните намерения на диктатора Владимир Путин , с което БЪЛГАРСКИЯ НАРОД не е съгласен. Защото Румен Радев и Кирил Петков многократно нарушават БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ , за лични цели .

Не приемайте официални срещи с Румен Радев и Кирил Петков , също както го направи и Министъра на отбраната на САЩ – генерал Остин при посещението му в София с Радев .

С уважение : Илиян Нисторов, офицер от запаса , командир на батарея , Тактически ракетен комплекс “ Фрог „