Пеевски: Ако министър Радев подписва нещо неизпълнимо, ще му искаме оставката

0
29
Делян Пеевски

Той трябва да си мери приказките, обяви депутатът от ДПС

„Енергийният министър трябва да си мери приказките за това, което е говорил. Той беше там, когато се обсъждаше споразумението. Ако е имало нещо да каже е трябвало да го каже. Ако е подписал нещо, което според него е неизпълнимо, веднага ще му искаме оставката и да се заминава, ако не се изпълни. Ние всички сме дали доверие към кабинета, но то не е безгранично“, заяви Делян Пеевски пред журналисти в парламента.

Той каза, че чул от г-н Борисов, че привикал веднага министъра да обяснява, Пеевски също призова да идва да обяснява какво говори веднага.

След заседанието на енергийна комисия, която заседаваше днес сутринта енергийният министър Румен Радев заяви, че точките от споразумението са трудни за изпълнение, но ще бъдат изпълнени. Това обаче успя да разгневи представителите на партиите, които вчера 7 часа водиха преговори със протестиращите.

Видяхме, че някои партии се набъркват в протестите – хората е хубаво да прочетат споразумението и да видят, че е техен плюс, когато го осмислят се надявам, че всичко ще е наред, добави още Пеевски.

“Направих каквото можах за хората, това е важно, те да са доволни. И да решим проблемите, кой го е свършиш не е толкова важно”, посочи той.

Категоричен бе и че Ахмед Доган не се меси в тези  неща.