Пеевски с нова атака срещу Радев: Чакам Мистър Кеш на политическия терен. Диктатурата му свърши

0
167
Делян Пеевски

Депутатът от ДПС учуден от прибързания отговор на прокуратурата преди още да я е питал

„Единственото, което е чудесно – изкарах го от удобния комфорт на уютния му кабинет. Той излезе, каза, че ще прави партия. Чакам го на терена. Ръкавицата е хвърлена, аз я приемам. Искаме битка на политическия терен. Не може да седи в уютното кресло на президент, да злоупотребява с институцията и да се крие зад пълния си имунитет“ – така лидерът на ДПС в парламента Делян Пеевски коментира изявлението на президента Румен Радев от по-рано, че е време за нова алтернатива в отговор на въпрос ще прави ли политическа партия.

„Изключително ще се радвам по всички казуси да се даде пълната информация. Не мога да разбера прибързания отговор на прокуратурата по това, което е прочела – едно съобщение в медиите от мен, а аз още не съм си подал питанията. Не знам как се случва това нещо. Ще ги пусна до един час, но как толкова бързо отговориха, че нямат нищо за съветниците на президента. Щом толкова бързо следят медиите, нека ги проследят – няколко години се говори за „Пътя на Коприната“, Сотир Ушев“, отговори той на въпрос притеснява ли се от призива на президента за разследване на БТК, „Булгартабак“, КТБ и други казуси.

„Наблюдавам, че никой нищо не прави по темата. Сега започнах да виждам много данни по темата. Има много неща в медиите, но никой не реагира от органите“, обясни той защо сега е повдигнал въпроса. Той обаче подчерта, че критиките му не са само към президента: „Не само президента. Аз просто искам институциите да почнат да работят, да има ново начало, хората да получат правосъдните, всички да са равни, всички да са равни. Чудесно е и всичко, което казва мистър Кеш да бъде проверено“.

По-рано президентът нарече Пеевски „господин Магнитски“ заради санкциите по глобалния закон.

Държавният глава нарече внушения и манипулация твърденията на депутата за нередности в президентството. „Той как решава това мистър Кеш? Като последна инстанция в държавата? Диктатурата му свърши, няма да се повтори“, каза той.