Петков поръча на Путин да изтегли нотата и да направи забележка на Митрофанова

0
218
Кирил Петков Снимка: кадър

Той увери, че е „изцяло зад Асен Василев“

„Човекът, на който аз сложих моето име зад него вчера, е човекът, с който започнахме промяната, а именно Асен Василев. Той е с безупречна репутация и честност. Аз съм горд да продължим заедно рамо до рамо да довършим работата”, каза Кирил Петков в Стара Загора по време на проверка на газовия интерконектор.

Той каза, че другата седмица щели да отворят дискусиите с всички независими депутати и тогава щял да каже дали ще е министър. Кабинетът също остави за другата седмица.

„Аз съм изцяло зад Асен Василев и неговата номинация”, увери Петков.

Премиерът в оставка коментира и ултиматума на Елеонора Митрофанова.

„Нито един дипломат не трябва да поставя ултиматуми на държавата за срок от 24 часа до 12 часа. 70 служители е сериозна бройка, но и 42-ма са много. Нашите са 12, но нека да видят другите европейски посолства. Мисля, че г-жа Митрофанова трябва да спре да се изявява по медиите”, добави той.

Петков заяви, че никоя държава не може да си мисли, че дипломат може да поставя условия на независима държава от днес до утре.

„Руското правителство да изтегли нотата и да направи забележка на Митрофанова, че няма право да слага на линията отнешенията между нашите държави. Другото – няма опасност, Митрофанова играе на страховете на хората и от руското външно министерство ще ѝ кажат да смекчи този тон. Този тип реторика само плаши българския народ, но няма стойност”, заключи премиерът в оставка.