ПП-ДБ го удариха на молба към Бойко Борисов

0
272
От ПП-ДБ са изненадани защо се провалили преговорите.

Кирил Петков „дава“ седем министерства на ГЕРБ-СДС

Преди 9 месеца имахме дадена дума между Борисов и нас, че уговорката е за 18 месеца. Ние благодарим, че тази оферта ни беше предложена по този начин – същия кабинет с нов премиер. Колегите поискаха допълнителни министерства“, възмути се Кирил Петков.

ГЕРБ искали МВР, култура, иновации и екология. „За нас най-важното не са министрите, а реформите. Това е българският народ чака да му се промени живота“, каза той.

Нищо не е загубено, смята Петков, имало още 7 дни за завършване на споразумението, вместо утре да се „взривява всичко“.

Нови избори хората не искат“, твърди Петков.

Асен Василев каза, че е бил умерен оптимист до тази вечер и те били готови на това Мария Габриел да си стане премиер, а да останат техните министри.

Както знаете преди 9 месеца сформирахме правителство с няколко ясно условия. Разбрахме се след 9 месеца премиерът ще бъде сменен, съставът ще остане същият, ако не се разберем друго. Съгласихме се да влезем в разговори. Още преди седмица казахме, че не държа да съм външен министър, така че не виждам защо се повдига тази тема“, заяви премиерът в оставка Николай Денков.

Според него това не е състав на МС на ПП/ДБ, а е бил и на ГЕРБ/СДС.

Христо Иванов заяви, че според него ставащото в момента е излишно и е можело да бъде избегнато. Той не знаел защо се случва това.

Когато започнахме преговорите имахме един екран и започнахме да пишем на чисто. Колегите много убедено казаха, че не са съгласни реформите да не са и техен приоритет. Усилията бяха заедно да представим и убедим българския народ. Формулата е тази формула“, каза съпредседателят на ПП/ДБ, според когото всичко е вървяло много добре.

Иванов се надява, че утре има време документът да бъде подписан.

Атанас Атанасов също е в недоумение защо се случва това и призова Бойко Борисов да се намеси.

От ПП/ДБ дори заявиха, че не биха имали против предложение на ДПС да оглави някой от регулаторите.

В коалицията не са съгласни, че ГЕРБ/СДС могат да определят утре за краен срок, защото имало още 7 дни.