ПП-ДБ взривили преговорите с ГЕРБ-СДС. Натискали Цанко Арабаджиев, който гледа детето на Лена, да стане министър на електронното управление

0
757
От ПП-ДБ са изненадани защо се провалили преговорите.

Кирил Петков и сие отказали да дадат министерствата на отбраната и енергетиката

Правителство няма да има, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не се разбраха за общо управление, съобщава Епицентър. Бг. като се позовава на свои източници.

Основното различие между двете формации е проектосъставът на кабинета.

От ГЕРБ-СДС предлагат смяната на шест министри и са заявили, че няма да подпишат коалиционно споразумение без към него да бъде подписано и Приложение 1 със състав на кабинета „Габриел“.

От ПП-ДБ категорично не пускат Тодор Тагарев, не искат да отстъпят и енергетиката на ГЕРБ-СДС.

Кирил Петков и Христо Иванов отказват да дадат и министерство на електронното управление като за негов титуляр предлагат  Цанко Арабаджиев, настоящият шеф на ББР, който наскоро беше засечен да бута количката на Лена Бориславова с бебето й.

Преговорният екип на ПП-ДБ се опитва да търгува всеки пост в изпълнителната власт, като непрекъснато си сменя мнението за дадени кандидати и желанията за властовите позиции, към които имат апетити.

Окончателният провал на преговорите стана ясен малко след 12.00 часа, когато изтече даденият от Габриел краен срок за постигане на съгласие.