Проф. Герджиков: Заповядайте, г-н Радев, на дебат, не е страшно, няма да боли

0
1406
Анастас Герджиков

През последните 6 месеца държавата е в състояние на свободно падане. Човек започва да се пита – Има ли въобще пилот в самолета?”, заяви той

През първата седмица след обявяването на кандидатурата ни посочих някои от достиженията на предишните управляващи. Посочих и много от грешките им. Всяко управление има грешки, Разликата между сегашно и редовно правителство е, че е служебно правителство и че няма действащ парламент.Че няма контрол“. Това заяви в студиото на „Събуди се“ кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, издигнат от Инициативен комитет и подкрепени от ГЕРБ-СДС.

Тайната на вота не е измислена случайно. Хората имат право на това да имат собствените си предпочитания”, подчерта той.

Когато аз гласувах на предходните избори, за мен беше важно човекът, който избрах – да е наистина обединител и да вярва в това да даде на хората да проявят своята духовност и професионализъм”, посочи от своя страна полковник Невяна Митева, кандидат за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепени от ГЕРБ-СДС.

По думите на професор Герджиков президентските избори са мажоритарни. „Избираме личности, избираме хора, които според нас имат необходимите качества, които предлагат необходимата визия за развитие на България.

Няма партия в момента, която да има 50 процента подкрепа. Няма и коалиция с необходимото доверие – иначе щяхме да имаме редовно правителство”, посочи той и допълни: „Очевидно е, че който и да бъде избран за президент, той ще има подкрепата на мнозинството на българските граждани, а не от отделна партия”.

По отношение на нападките към политическата партия, която ги е подкрепила, професор Герджиков беше категоричен: „До този момент не сме видели доказателства за нищо и няма как да знаем кое от казаното от г-н Рашков е вярно. Аз не съм съд. Не е наша работа да преценяваме силата на доказателствата особено преди въобще да са представени”.

Според него няма никакво съмнение кой се е справил по-добре с управлението на пандемията. „През последните 6 месеца държавата е в състояние на свободно падане. Човек започва да се пита – Има ли въобще пилот в самолета?”.