Руди Гела наплашен от Лена, в понеделник пуска жалба срещу нея в прокуратурата

0
111
Руди Гела показва телефона си със заплахите на Лена Бориславова.

Бориславова била сив кардинал в ПП

Въпреки че се чувства застрашен и да смята, че има опасност за живота му, Радостин Василев, който напусна ПП-ДБ, за да стане независим депутат, ще чака до понеделник преди да подаде сигнал в прокуратурата. До тогава той очаква държавното обвинение да се самозезира по случая със заплахата за изчезване, която получил от Лена Бориславова. Той отново показа и есемеса, който получи докато в парламентарния дебат ден по-рано си разменяха обиди с половинката на Бориславова Мирослав Иванов. „Тъкмо да си помисля, че не можеш да паднеш по-ниско и хоп, намираш нови дъна. Нищо, ще почакам, ще си изчезнал“, пише в него.

„Г-жа Бориславова казва, че ще изчезна. Когато разкрих записите с националното предателство на „Промяната“ бе образувано досъдебно производство във връзка с някакви заплахи към мен, за които аз не бях уведомен. Когато бях разпитван по тези неща, и ми бе назначена охрана, разбрах, че трябва да изчезна още преди тази пресконференция, която се състоя“, заяви той.

И посочи, че докато бил в ПП знаел, че Бориславова и Кирил Петков са близки с Алексей Петров. „Знаете какво се случи с него. Почина внезапно адвокат, с който г-жа Бориславова работеше – трагично се удави в кладенеца си. Бе убит Къро, който по СРС всички слушахте, че твърди, че е близък с „Промяната“. След заплахите към министър Йоловски, на когото е назначена охрана, и на децата му, защото е заплашван от Кирил Петков“, описа той част от притесненията си. „Смятам, че г-н Петков и г-жа Бориславова са склонни заради всичко, което разкривам, съм притеснен, че са склонни да се опитат наистина да изчезна. От политическата сцена няма как, защото нямат влияние над мен, но физически сигурно могат“, заяви бившият спортен министър.

В понеделник той ще подаде жалба до главния прокурор и до вътрешния министър срещу Бориславова. Ситуацията около тези хора, би накарала всеки да се притеснява, настоя Василев. Според него Бориславова е „сив кардинал“ в ПП.

Той тепърва ще преценява има ли нужда от охрана, засега не искал да ходи с такава и да се притеснява. И се оплака, че всеки втори коментар под постовете му бил със заплаха, че ще бъде убит.

Бившият спортен министър доведе със себе си пред медиите в парламента експерта по сигурност проф. Николай Радулов. „Притеснително е това, което става. Мисля, че заплахата е сериозна. Бях вечерта, когато много усърдно ни търсеха шефа на НСО и шефа на ДАНС. Бяха сериозно притеснени тогава и тогава отново ставаше въпрос за изчезване. Това е стандартната заплаха, която идва от тези среди. Отново се случи нещо странно, когато застреляха Алексей Петров. Заплахите са нещо непрекъснато и някои от тях очевидно се реализират, защото един-двама-трима вече не са живи“, коментира Радулов. И отбеляза, че трябва да се вземат мерки, „преди да изчезнат и деца“.