С процедурни хватки и скандали ПП опитват да блокират гласуването на Изборния кодекс

0
87
Снимка: архив

Петков се развика на Йордан Цонев: „Да, аз ще ви уча на правилника“, над 50 депутати от ПП се записали да се изкажат по заглавието

Със сцени достойни за селски панаир започнаха дебатите за промените в Изборния кодекс, които ще върнат хартиената бюлетина. Искане на процедура от страна на ПП след започналото четене на становището на парламентарната правна комисия, разпали страстите в групата на „промяната“, предава „Трибюн“.

С нова порция процедурни хватки от партията се опитват да забавят приемането на миналите на второ четене в комисия поправки.

Заради неподчинение Настимир Ананиев беше отстранен от заседанието, но не пожела да напусне залата, а цялата парламентарна група наобиколи председателстващия Йордан Цонев от ДПС.

Най-гласовит, традиционно, беше лидерът на ПП Кирил Петков, който 10 минути крещя по Цонев, че не спазва правилника.

„Вие ли ще ме учите“, попита Цонев.

„Да! Аз ще ви уча“, продължи да вика бившият премиер.

„Сериозно ли си мислите, че по този начин ще бламирате заседанието? Правилникът се спазва. Ще имате процедура след първия член“, обяви невъзмутимо Йордан Цонев

„Колеги, можете да стоите и цял ден тук. Имате право и на процедура и на изказване“, продължи Йордан Цонев, а Камбарев от ПП му заяви, че не се справя с реда в залата, затова да отстъпи.

Над 50 депутати от ПП се записали да се изкажат по заглавието на законопроекта, съобщи още Цонев.