Съмнения за купен вот от ромски секции опорочават изборите в Кюстендил. Там се е изляла масова любов към кандидат-кмета на „Зелените“ (Видео)

0
830
Зеленият Атанасов на предизборна среща в ромската махала в Кюстендил.

Масирана полицейска акция там тази сутрин заради търговия с вот. На един от адресите в ромската махала са открити и иззети записки за определени политически сили, очаквани резултати по секции, мобилни телефони и лаптопи

Съмнения за купен и опорочен вот в Кюстендил! Ромските секции ли ще изберат новия кмет, възмущават се кюстендилци Елементарната съпоставка на получените гласове в ромските и смесени секции е в полза на кандидата на „Зелените“ – Огнян Атанасов. В областния град кипи възмущение заради получените гласове в ромски и смесени секции в полза на един от кандидатите за кметове, който отива тази неделя на балотаж срещу досегашния кмет на общината.

Оказва се, че “любимец” сред ромската общност в града е кандидатът Огнян Атанасов от ПП “Партия на зелените”. Или поне за това говорят получените за него гласове на първи тур. В неделя Атанасов е на балотаж срещу досегашния кмет Петър Паунов, който явно не е така разпознаваемо лице като своя опонент от „Зелените“ в махалата. В Кюстендил хората с притеснение отбелязват, че явно следващият им кмет ще се избере предимно от една общност. И дават красноречиви примери за това. Ето няколко покъртителни примера в получените гласове на Огнян Атанасов в ромски и смесени секции. В първа секция за него са гласували 92-ма срещу 31 за Петър Паунов, в 15-та Огнян Атанасов има 132 гласа, Паунов на половината. В 16-та секция Атанасов има 62 гласа, а Паунов – 35. Цели 107 гласа има Атанасов в 58 секция, само срещу 34.

Покъртителна е положението и в 20 секция. Там Огнян има 158 гласа срещу само 68 за Паунов. И още, и още примери в секции… Фактите сами говорят красноречиво и обясненията са излишни. Междувременно гръмна новината, че в Кюстендил тази сутрин от полицията са извършили проверка на няколко адреса във връзка с нарушения в изборното законодателство. На един от адресите са открити и иззети записки за определени политически сили, очаквани резултати по секции, мобилни телефони и лаптопи. От полицията съобщават, че са образувани три бързи полицейски производства, като всички действия на полицията са под надзора на Районната прокуратура.