Съветниците от ГЕРБ в Столичния общински съвет няма да подкрепят Грети Стефанова за председател

0
130
Антон Хекимян Снимка: БНТ

Няма да правим „ала-бала“ с мнозинството, обяви Антон Хекимян

Групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС) няма да подкрепи за председател на градския парламент Грети Стефанова от ПП-ДБ-Спаси София. Това обяви общинският съветник от ГЕРБ в СОС и бивш кандидат за кмет на София Антон Хекимян пред журналисти. Припомняме, че анонса за Стефанова направи в една от телевизиите тази сутрин общинският съветник Борис Бонев от СС. Към момента СОС е все още без председател, след като във вече четири заседания до момента такъв не беше избран.

Той посочи, че няма как да се направи „ала бала“ с мнозинството в Столичния общински съвет. Антон Хекимян добави още, че София е на автопилот, а мнозинство за председател на градския парламент трябвало да търсят кметът Васил Терзиев и екипът му.

 

Хеминян не каза още дали от ГЕРБ ще предложат кандидат за председател на СОС, но смята, че се готвило ляво управление на градския парламент.

 

Положението в София е съчки събирам, заяви от своя страна Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС, който бе председател на Столичния общински съвет в предишния му мандат преди местните избори От 3 седмици предупреждаваме, че в София се готви тежка червена сватба и Борис Бонев с огорчение изказва съжаление, че се е провалил годежът с нарязването на МОЧА с флекс, аргументира се Георгиев. И продължи с иронията – женихът изневерил и лявата червена сватба в Столичния общински съвет се провалила.

Той смята, че всички писма за срещи в СОС са били търгашески, за да може постът на градския парламент да се даде на БСП. София е на автопилот, изтъкна Георги Георгиев.

ГЕРБ в СОС са последователни и ще разкриват тайните планове на ПП-ДБ-СС. Георги Георгиев се пошегува с Борис Бонев и заяви, че специално за него, за да му бъде помогнато, ще бъде създадена нарочна общинска комисия за коледната украса. Той продължи с шегите – ще му бъде обещано председателско място, което да свети като коледна украса.