Сезират ЦИК за предизборна агитация на член на РИК-Плевен, човек на Руди Гела

0
258
Човекът на Руди Гела, член на РИК,прави предизборна агитация

Как Родостин Василев създаде административен октопод

Соня Колтуклиева, фейсбук

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

На вниманието на членовете на Централната избирателна комисия

СИГНАЛ

от Соня Колтуклиева

главен редактор

5Gmedia и Bulgaria News

Относно: нарушаване на Изборния кодекс от Александър Стефанов Станев, член на РИК в 15МИР-Плевен

Уважаеми госпожи и господа,

От публикации в социалната мрежа Фейсбук става ясно, че Александър Стефанов Станев, член на Районната избирателна комисия в 15 МИР-Плевен, грубо нарушава Изборния кодекс като участва в акции с цел предизборна пропаганда на листата на коалиция “Продължаваме промяната”-“Демократична България”, водена от Радостин Василев.

Видно от снимките, които прилагам, нарушението е многократно.

Уточнявам, че Александър Станев беше назначен за директор на спортния тотализатор в Плевен-област, докато Радостин Василев беше министър на младежта и спорта от квотата на “Има такъв народ” в правителството на Кирил Петков; той беше уволнен от служебния министър Весела Лечева, след продължителна сага с отпуски по болест. Изглежда, че Александър Станев се отблагодарява на бившия си работодател Радостин Василев.

Уважаеми госпожи и господа, тъй като Александър Стефанов Станев, като член на РИК, получава заплащане от държавния бюджет, моля да се произнесете по (не)законността на неговите действия!

Желая Ви спорна работа!

С уважение,

Соня Колтуклиева

ДОПЪЛНЕНИЕ. КАК РАДОСТИН ВАСИЛЕВ СЪЗДАДЕ АДМИНИСТРАТИВЕН ОКТОПОД!

#ИмаКак коалиция “Продължаваме промяната” – “Демократична България” да залее героичния град Плевен с кални потоци и пошлости. Уви! Всеки ден носи нови скандали.

Александър Станев е един от дежурните в обслужващия антураж на Радостин Василев – с него заедно раздава цветя и рекламни торбички. Има защо да се подмазва старателно, дължи му много.

След като Радостин Василев стана министър на младежта и спорта от квотата на “Има такъв народ” в правителството на Кирил Петков, спортният адвокат със скромна кариера, в мрачна кантора в Студентския град, произведе за началници в спорта най-добрите си приятели от детството в Плевен: Венцислав Петков стана изпълнителен директор на Национална спортна база, Александър Тодоров стана изпълнителен директор на Български спортен тотализатор. Александър Станев, служител в общината, стана директор на спортния тотализатор за Плевен-област, а жена му Деси Костадинова, маникюристка, се превърна във Фейсбук в най-ревностния трол, който брани Радостин Василев и залива с гнусни коментари опонентите му. Жалка история.

Служебният министър Весела Лечева, на 24 август 2022 година, уволни Венцислав Петков и Александър Тодоров и даде техни договори на прокуратурата; обаче, усилията й да уволни Александър Станев удариха на камък, защото той излезе в дълъг болничен – в Плевен казват, че била вписана диагноза “хемороиди”, ала може и да е майтап, плевенчани са зевзеци.

Гражданинът Иван Иванов от Плевен, обърна внимание във Фейсбук на следното нарушение: Александър Станев е член на Районната избирателна комисия и не може да участва в агитация на която и да било партия. Той получава от държавата за 50 дни работа около 2 000 лева.

Всичко ли около кандидат-депутата Радостин Василев смърди?

Кампанията му започна във Плевен със скандал с Христо Аврамчев, пред кооперацията на ул.”Цар Калоян”5, където бившият министър паркирал неправилно мерцедес 400 с регистрационен номер СВ5555РВ, който не е негова собственост и още не е ясно на какво основание го управлява от януари 2022 година. По този случай се води проверка в КПКОНПИ.

П.П. Прочутият плевенчанин Слави Трифонов се извини публично, че е дал път в политиката на Радостин Василев. Кирил Петков се държи като рекетиран и шантажиран от предателя на “Има такъв народ”, който първо стана кандидат-депутат на “Промяната” от Габрово, а сега – от Плевен.

***

Коментар на плевенчанина Иван Иванов: “Няма как да не споделя с всички мои съграждани как “ Продължава Промяната в Плевен”…

Мислех че съм видял всичко в политиката, но такава пародия не вярвах, че може да съществува?

На снимките до Радостин Василев е член на РИК- Плевен Александър Станев, който видно от снимките съвместява работата си в РИК за която Държавата му плаща с предизборна агитация за КП “ Продължаваме промяната- Демократична България” ????

Само като се сетя че водач на листата е ЮРИСТ с амбиция да управлява България и ми се иска да Емигрирам..

Важно уточнение е и това, че членовете на РИК нямат никакво право да участват в каквато и да е агитация..”