Уж ПП/ДБ щяха да бъдат опозиция, а Божанков вече се точи за втория мандат

0
181
Явор Божанков Кадър: bTV

Ако вторият мандат ни бъде връчен, ще се отнесем с цялата отговорност към него, казва депутатът

„Ако вторият мандат ни бъде връчен, ще се отнесем с цялата отговорност към него“, заяви бодро пред БТВ депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков, след като началниците му в коалицията от месец твърдят, че ще бъдат твърда опозиция.

Повод за разсъжденията на Божанков е възможността за изключване на депутати от ПГ на ДПС, което би могло да направи коалицията „промяната“ втора по-големина парламентарна група.

Божанков не изключи формула за коалиционно правителство ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС на Ахмед Доган, но трябвало да видим как ще се развие ситуацията и „ПП-ДБ няма да направят компромис с приоритетите си“.

Разговорът с ГЕРБ все пак е невъзможен.

„Добрата новина е, че няма правителство на Бойко Борисов и Делян Пеевски. Лошата е, че няма правителство. Рухна митът, че Бойко Борисов може да управлява и може да прави правителства. Това е седмият път, в който той не може да направи кабинет“, твърди пред бТВ депутатът оп ПП-ДБ.

Той обвини Борисов, че не ги е молел да се включат в кабинета, а ги обиждал от сутрин до вечер и им се карал.

Според него наблюдаваните събития са инженеринг на ДПС. „Миналият кабинет на Денков падна, защото не беше включена третата страна – ДПС. Те бяха близо да постигнат победа на изборите и да управляват, но влезе нова партия и тя обърка ситуацията. Сметките им не излязоха“, посочи Божанков.