Стефан Радев и листата на ГЕРБ представиха приоритетите си в сферата на транспорта

0
18
Стефан Радев и кандидатите за съветници от ГЕРБ.

В програмата е заложено и обновяването на обществения транспорт с по-екологични превозни средства – четири нови електрически автобуса и шест нови тролейбуса

Дни след като представиха вижданията си за градската среда, Стефан Радев и кандидатите за общински съветници обявяват и приоритетите си в сектор “Транспорт”. Сред заложените дейности в нов управленски мандат са регулиране със светофари на кръстовището пред “ДКЦ-2” и западната част на Стъкленото кръстовище. Светофар с бутон на бул. “Георги Данчев” при влизането в Градската градина пък ще организира трафика и ще облекчи излизането от кръстовището на “Розова градина”.

В програмата е заложено и обновяването на обществения транспорт с по-екологични превозни средства – четири нови електрически автобуса и шест нови тролейбуса. За нарастващия брой притежатели на електромобили ще бъдат изградени и четири бавни и една бърза зарядни станции. Ще се търсят и решения за изграждане на подземни паркоместа.

“Ако получим кредит на доверие от гражданите, ще работим заедно с Община Ямбол и Община Нова Загора за кандидатстване със съвместен проект по програма за екомобилност. Тя се финансира от Плана за възстановяване и устойчивост. Идеята е да се закупят електробуси и автобуси със стандарт Евро 6, които да обслужват междуселищния транспорт”, заяви Стефан Радев. По думите му се предвижда още модерен електробус да минава през места, свързани с културното наследство, и които имат отношение към туризма – крепостите „Кабиле“ и „Туида“. Ще се увеличи и броят на осветените пешеходни пътеки.

В транспортната програма на кандидатите на ГЕРБ Сливен е заложено и поставянето на „шумяща“ маркировка по пътни участъци с повишена опасност от ПТП заради високи скорости.

Екипът на Стефан Радев напомня и че програмата за управление е отворена за предложенията на гражданите на Сливен. Всеки, който има конкретна, работеща идея, може да я сподели в специалната анкетна форма “ЗАЕДНО РАБОТИМ ЗА СЛИВЕН”, достъпна на този линк – https://forms.gle/9ZPsyq9Sya5vnbBD9

“Доволен съм от обратната връзка с гражданите. Мнозина сливналии ми пишат, задават въпроси, предлагат идеи. За мен това е единственият истински и смислен дебат за бъдещето на Сливен”, споделя още кандидатът за трети мандат Радев и призовава за още активност. В края на кампанията той и екипът му ще обобщят предложенията и ще включат най-добрите от тях в управленската програма на ГЕРБ Сливен.

Още за приоритетите в сферата на транспорта можете да видите и в страницата на Стефан Радев във Фейсбуук – https://www.facebook.com/stefanradevsliven

А за Стефан Радев и силната листа на ГЕРБ Сливен можете да гласувате с номер 7 в бюлетината!

#РаботимЗаСливен