Теодора Генчовска дойде от летището в парламента и обяви, че не е подписвала нотата за изгонването на руски дипломати

0
218
Теодора Генчовска

Обърнете се към премиера, ние имаме указания от началника на неговия кабинет с 2 писма с гриф „Секретно“, обяви външния министър

Външната министърка Теодора Генчовска пристигна направо от летище в Народното събрание където след приемането на бюджета бе свикан Председателски съвет заради нотата на руската посланичка. Елеонора Митрофанова я е връчила днес по обед във Външно. С нея се иска ултимативно отказ от прогонването на 70 дипломати от посолството на Руската федерация, в противен случай Москва паши да закрие мисията си тук и така да скъса дипломатически отношения със София, съобщава „24 часа“.

Нотата е изпратена с писмо до премиера с молба за указания. Все още към МВнР такива не са получени. Това.разказа външният министър в оставка Теодора Генчовска на влизане в парламента.Тя бе заедно с президента Румен Радев на срещата на върха на НАТО в Мадрид. И веднага щом кацна в София, дойде да обясни на депутатите подробности около нотата, изпратена от руския посланик у нас Елеонора Митрофанова.

Не съм подписвала аз нотата, връчена на посланик Митрофанова за прогонването на 70 дипломати и служители на посолството,обяви още Генчовска.

Обърнете се към премиера, ние имаме указания от началника на неговия кабинет с 2 писма с гриф „Секретно“, които са депозирани в деловодството на Народното събрание, отби тя всички въпроси.