Тихомир Цанев: Визията на ГЕРБ и Стефан Радев няма реална алтернатива

0
26
Тихомир Цанев

През последните години бе направено доста за подобряване на бизнес средата и създаване на условия за привличане на инвестиции

Тихомир Цанев е управител на транспортна фирма и кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ в Сливен.  Той отговаря на седем въпроса, свързани с мотивацията си да се включи в екипа на Стефан Радев и приоритетите, за които ще се бори, ако бъде избран за общински съветник.

За Тихомир Цанев можете да гласувате с номер 7 в бюлетината и преференция 136.

 

Вие сте млад човек и развивате собствен семеен бизнес. Какво Ви накара да влезете в местната политика и да станете част от листата с общински съветници на ГЕРБ?

-Взех решението да стана част от екипа на ГЕРБ, защото дълго наблюдавам работата на кмета Стефан Радев. През последните години бе направено доста за подобряване на бизнес средата и създаване на условия за привличане на инвестиции.

Видях, че Радев работи с ангажираност към проблемите на хората и не дава празни обещания.

В екипа си включва хора, които са успешно реализирани в сферата, в която са обучавани и работят. Смятам, че и аз ще бъда полезен на родния Сливен с енергията, знанията си и опита от бизнеса.

 

Кои свои качества смятате, че ще Ви бъдат полезни в работата като общински съветник?

-Аз работя в семейната ни фирма повече от десет години, въпреки че съм на 29 години. Сега съм управител, но тръгнах от най-ниското стъпало, като обикновен служител. Работих и надграждах постигнатото всеки ден. Научих много, както от преподавателите си в университета, така и от колегите и хората, с които работя. Създадох много контакти и успявам с отговорност да откликвам на всеки въпрос и проблем. Смятам, че именно това ще ми помогне и в работата ми като общински съветник.

Вашата дейност е в областта на транспорта. Вероятно това е и сферата, в която ще бъдете най – полезен. В кои други сектори в работата на Общинския съвет ще можете да се ангажирате?

– Да, освен в транспорта, смятам, че бих работил успешно в развитието на градската среда и в сферата на екологията. Икономическото развитие на Сливен и общината също е сектор, в който мога да съм полезен на моите съграждани.  Споделям и приоритетите в управленската програма на ГЕРБ, свързани със сектора – разширяването и реконструкцията на ул. „Г.С. Раковски“ в частта от „Двата аслана“ до „Новоселския мост“; изграждането на улица през вилна зона „Изгрев“; обезопасяването на кръстовища, осветяването на пешеходни пътеки…

-Каква е Вашата оценка, като гражданин и човек от бизнеса, за работата на Стефан Радев като кмет на общината?

-Смятам, че до сега не сме имали по – успешен и отговорен кмет. Това го казвам, не защото съм част от листата на ГЕРБ, а защото съм млад човек, който живее в Сливен и развива бизнеса си тук. Пътувал съм много и виждам как Сливен придобива европейски облик. Докато по време на предходния мандат на кмета Стефан Радев основната задача беше спасяването на общината от финансовото падение и дълговете, в които беше потънала, във втория мандат започна работата по важни проекти в областта на икономическото развитие. Те са значими за бъдещето на региона и за тях трябва да се работи и в третия мандат на Радев. Икономическото развитие на Община Сливен, повишаването на инвеститорския интерес към нашия регион и създаването на условия за по-високи доходи на населението е основна цел на нашето управление.

-Какви са посланията, които отправяте към хората по време на кампанията?

– На всички казвам, че преобразяването на Сливен и малките населени места в общината е видимо и това трябва да продължи и през следващите четири години.

Стефан Радев залага на млади и образовани хора в екипа си, които могат да изпълнят поставените цели. При нас няма високопарни слова и бутафорни идеи. Ние залагаме в програмата си само това, което наистина можем да изпълним. Имаме експертизата да надграждаме постигнатото.

Надявам се, че повече съграждани ще четат и сравняват измежду малцината кандидати, които изобщо имат управленски програми. Така ще се види най-добре, че визията на ГЕРБ и Стефан Радев няма реална алтернатива.

– Защо Сливен трябва да подкрепи Стефан Радев за трети мандат и листата с номер 7?

– На 29 октомври Сливен трябва да избере кандидатите на ГЕРБ с номер 7, защото само ние имаме ясна, конкретна и изпълнима програма за развитието на Сливен и общината.

Единствено екипът на Стефан Радев е способен да продължи да работи адекватно в интерес на гражданите. Трябва да се завършат редица проекти и да се осигури финансирането и подготовката на нови. Знаем, че сме длъжници в “Даме Груев”, че хората искат инфраструктура във Вилна зона… Няма как обаче работата да продължи и да се видят резултати и там, ако ние не получим вот на доверие от избирателите. Затова е важно Стефан Радев да получи подкрепата на нашите съграждани и да спечели още на първи тур. Само така ще гарантираме развитието на региона.

Довършете изречението: В края на третия мандат на Стефан Радев, Сливен ще…

– В края на третия мандат на Стефан Радев, Сливен ще е развит икономически център, в който ще има високоплатена работа за хора от всички възрасти. Ще има обновени спортни съоръжения като Колодрума и Военния стадион, в които ще се организират не само спортни, но и културни мероприятия. Ще има повече зелени площи и места за отдих. Всичко това знам, че може да стане, ако подкрепим Стефан Радев и кандидатите с номер 7.

Може да подкрепите Тихомир Цанев като гласувате с № 7 в бюлетината, с преференция 136.

#РаботимЗаСливен