Томислав Дончев: Две години държавата и обществото са жертва на поредица от неуспешни експерименти, организирани от лаборанти със съмнителна квалификация

0
113
Томислав Дончев Снимка: БНТ

ГЕРБ не са давали ясна заявка за коалиция с ПП и ДБ, допълни той

„Ние с нумерология не се занимаваме. Това е просто число. По-важното е тази епоха на експерименти да приключи и републиката да бъде управлявана от хора с опит“.

Така Томислав Дончев коментира резултатът на ГЕРБ от жребия от ЦИК – на тях се падна да се явят под номер 2.

Той обясни, че от две години държавата и обществото са жертва на поредица от неуспешни експерименти, „организирани от лаборанти със съмнителна квалификация“, както и че най-важното е да има съгласие, така че да има правителство, което да носи отговорност.

Относно социологическите проучвания, някои от които отреждат на ГЕРБ-СДС второ място.

Надявам се да дадем най-доброто от себе си. Най-вече да обясним на българската общественост не само какви са ни целите и приоритетите, но и да ги убедим, че имаме сила и самочувствие да бъдем първи“, каза Дончев.

На въпрос с какво формацията на Бойко Борисов са по-добри от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ той отговори „С всичко. Ние имаме професионално подготвена програма, която показва приоритетите ни във всяка сфера. Комплексен документ, който показва как би могла да бъде управлявана България, а не набор от желания. Имаме и волята и смелостта освен да бъдем първи, да съставим правителство“.

Той подчерта, че ГЕРБ не са давали ясна заявка за коалиция с ПП и ДБ, но и че има значение кой е първи и втори на изборите, затова и те се целят да бъдат първа политическа сила.