Борисов: Нечистоплътен човек от екипа на Манолова ми предложи 3 млн., за да ми спечели изборите

0
372
Бойко Борисов Снимка: архив

Хората на Манолова готвят сценарий със снимки на цигани как гласуват уж под строй за Фандъкова. Трима души от БСП във ВСС гласуват за Гешев, а Манолова подкрепя протеста срещу него

Битката за нас приключи. Резултатът е категоричен. Победихме БСП. Равносметката е, че ГЕРБ-БСП в София е два пъти. Това заяви премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на bTV. „По това се мерят партиите“, каза премиерът и показа графики за това как стоят нещата от последния вот. „Дори в Русе, където мажорнитарният кандидат води над нашия, пак сме първа политическа партия. ГЕРБ е първа политическа сила дори и там, това ни дава добър старт за балотажа там. Дори ако погледнете управлението на Меркел, Тръмп, Макрон и Путин, ще видите, че доверието във всяко управление спада“, коментира премиерът спада в резултатите на ГЕРБ спрямо последните парламентарни избори, но подчерта, че все пак ГЕРБ е спечелил убедително на много места, дори и в столицата.

„Ямбол и Русе показват кой играе срещу ГЕРБ. Не ми се иска да мисля, че вина за това има Цветан Цветанов. Не му прави чест“, отвърна кратко Борисов. „Ще разбера какво е правил Цветанов в САЩ, скоро имам среща с американския президент Доналд Тръмп и след това ще науча какво е правил Цветанов и какви са били плановете му. Не знам дали той има планове за политическа партия. С изказването си за смесените райони той обиди партията, обиди мен, обиди всички“, допълни Борисов.

„Как да не съм доволен от тези избори. Имаме два пъти повече от тях. Благодаря на Бога. Представяте ли си, ако беше обратното? Нямаше да им затворим устата. Идват в студия и казват, че са победители. Имам чувството, че гледам стари кадри“, така премиерът коментира изказванията на БСП, че те са победили на изборите, които се проведоха в неделя. „Казват, че са увеличили подкрепата си. Ами няма как. То от нулата, като добавиш нещо, е победа“, уточни премиерът.

„В неделя мисля, че разумът ще надделее. Но искам да предупредя нещо. Вече месец няма журналист, който да изкопчи от Мая Манолова дали е човек на БСП. Тях много ги бива в аферите. Те веднъж завлякоха прокуратурата с аферата „Костинброд“. Сега измислиха, че има купуване на гласове. Всички знаят, че 1000 ромски гласа не могат да променят нищо за столицата. В неделя ще снимат как няколко роми под строй гласуват „уж“ за Фандъкова. Всичко това ще се качи по социалните мрежи. Човек от екипа на Манолова ми разкри, че тя снощи е била в ромска махала, за да убеди хора да кажат, че Фандъкова им е платила за глас. Мога да се закълна в тази информация.  Манолова няма екип, тя има доста нечистоплътни хора – чисто физически, част от тях не се къпят. Един човек с име, което започва с “Б”, ми поиска преди 15 години 3 милиона лева, за да ми спечели избори. Аз му казах, че ги нямам тези пари, а той ми заяви да поискам от Цветелина (б.а Цветелина Бориславова). Нито имах партия, пари или застъпници тогава. Точно излизах от МВР. Но ги бих и то с много. Този човек е при всеки нов политик и нов шанс.

Братя Галеви ги няма, защото направихме така, че да ги търсим с червени бюлетини. Това обаче не значи, че нямат влияние отвън върху ромските босове. Помогнали са много на Манолова по ромските места. Няма да се учудя, ако и на първи тур са правени такива магарии. Това е сценарий“, разкри Борисов.

С какво Манолова ще бие Фандъкова? Какво ще покаже, че е променила в София? Ще трябва да се върне 50 години назад, когато БСП са били тук на власт“, заяви Борисов. „Аз мога да се закълна в каквото искате. Има човек, който ми предложи да спечеля изборите на първи тур срещу 3 милиона“, добави премиерът и се прекръсти.  „Орлин Алексиев и Орлин Иванов. На тях сигурно казват „Орлетата на Борисов“. Те обаче не са в листите, защото Фандъкова не ги хареса. Те обаче не са мои. Това е всичко. Какво е казала жената, която е отишла да защитава Орешарски при белия автобус, няма значение“, каза Борисов.

„Не мога да разбера какво е това двуличие. Трима души от БСП гласуват за Гешев, а после Манолова излиза с призив да се подкрепи протеста срещу Гешев. Не мога да ги разбера БСП кого подкрепят и какво“, каза Борисов.  „Не подкрепям протестите срещу избора на Гешев. Не обичам протестите, като мога винаги отстъпвам, за да ги няма. Не искам да изкарвам хората на улиците“, заяви премиерът.  „По време на изборния ден президентът внуши, че аз съм имал огромна квота във ВСС. ГЕРБ обаче има 3-ма души от 24. Толкова човека и от партията на президента Радев са гласували „за“ Гешев“, поясни той и изрази неодобрението си към думите на президента точно в деня на размисъл. „Събрали сме 3 млрд. повече от началото на мандата. Догодина ще минем 136 млрд. брутен вътрешен продукт. Увеличаваме учителските заплати. Ще имаме повече пари за здраве, спорт, култура и иновации“, каза той.