Тошко Йорданов: Имам сериозни подозрения, в циганския квартал в Пловдив масово са гласували за ПП

0
317
Тошко Йорданов

Кирил Петков нареждал на депутати от ПП, ДБ и БСП кога да влизат в комисии в парламента

Зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов заподозря, че има странни гласувания на последните избори в циганските квартали. „Имам сериозни подозрения за някои неща, които не мога да кажа в ефир”, заяви той пред БНР.

В циганския квартал в Пловдив масово са гласували за ПП на машините. Досега не се е случвало. Както и на места, където са малограмотни хората. Никой не направи одит на „Информационно обслужване”. Били проверявали кода на машините, но не са провели, където е странно гласуването”, заяви той. Според Йорданов не смята, че ще има полза да има избор между хартия и машина. Той нарече БСП лицемери, защото са искали машинно гласуване, а сега се извъртат.

Тошко Йорданов заяви, че Кирил Петков, Лена Бориславова и Асен Василев са си позволявали на депутати на ПП, БСП и ДБ кога да влизат в комисии и кога не. „Корнелия Нинова имаше интереси към износа на оръжия. Хора в комисии разрешаваха износ и с подпис в документа има и крайна дестинация Полша и Украйна. Понеже се води класифицирана информация и е сложно да се декласифицира, тя твърди, че това не е вярно”, обясни Тошко Йорданов.

Според него, ако се състави кабинет, то „той ще е лицемерен и безпринципен”, а „парламентът е скопен”. Йорданов заяви, че пенсионерите трябва да са блгодарни на Асен Василев за инфлацията, защото може да се окаже, че с никста пенсия са могли да си купят повече неща, отколкото сега с повишената.