ГЕРБ иска оставката на Мая Манолова

0
501
Мая Манолова

Екатерина Захариева: Президентът ще тупа топката, докато приемат промените в изборния кодекс

Парламентарната група на ГЕРБ настоява за оставката на Мая Манолова като председател на „Временна комисия по проверка за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерски съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 10 години“.

Поводът – днешната акция на Мая Манолова и избрани членове на комисията в сградата на „Булгартрансгаз“.

От ГЕРБ, които също имат представители в комисията на Манолова, не са били информирани, а самото ходене в централата на държавния газов оператор е било пазено в тайна. Манолова решила да нахлуе в сградата след като получила отговор, че няма как исканите от нея 800 хил. страници за „Балкански поток“ да ѝ бъдат предоставени най-късно до понеделник.

ГЕРБ определиха случилото се като „цирк“ и искат Манолова да отстъпи поста на по-подходящ човек от „Изправи се! Мутри вън!“.

В коалицията им има по-подходящи и по-нормални хора. Хаджигенов, Татяна Дончева, Мария Капон…“, заяви Тома Биков.

Ще всеят хаос от това, което виждам“, така вицепремиерът в оставка Екатерина Захариева определи политическите цели на новоизбраните партии, които влязоха в 45-то Народно събрание (НС).

Ще тупа топката президентът от това, което усещам. Не е казал още кога ще връчи още втория мандат – не знаем датата, на която ще връчи мандата на втората политическа партия.

Подозирам, че единствената цел е, защото на всички е ясно, че те очевидно нямат желание да поемат отговорност и да направят кабинет и да управляват държавата, а е приемането на предложенията в Изборния кодекс.

Мислят си, че по този начин ще си осигурят повече гласове. Но единственото, което ще направят е да всеят хаос.

Очевидно са дошли за кратко – само да си променят Изборния кодекс и да си приемат лобистките закони. Това е, което виждам аз“, допълни Захариева.