Урсула фон дер Лайен на български: Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира

0
122
Урсула фон дер лайен.

„Нека всички станем заедно в името на Европа“, посочи тя

Председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в своето изказване пред събралите се 5000 души на Античния театър. Тя дойде по покана на Бойко Борисов за предизборната среща на ГЕРБ заедно с лидера на ЕНП Манфред Вебер.

„Тоз който падне в бой за свобода, той не умира“, изрецитира Урсула, за да олицетвори една от основните ценности за ЕС и ЕНП – свободата.

„Удоволствие е да бъда тук. За мен е особена чест да съм тук в деня, в който България отдава почит към националния си герой Христо Ботев“, посочи фон дер Лайен.

Тя благодари на Бойко за политиката му на управление. И разказа, че когато е дошла в България по негова покана, е останала впечатлена, че на един квадратен километър в София има православна църква, синагога, джамия и католическа църква – една до друга, съществуващи мирно. По думите й, това символизира свободният дух и толерантност на България и на цяла Европа.

„Не винаги е било така. Основателите на ЕС са заложили ценности, които сега мнозина искат да разрушат. Но ние в ЕНП няма да позволим това“, подчерта фон дер Лайен.

„Когато действаме заедно, може да преместване планини. Нека всички станем заедно в името на Европа“, посочи тя.