Вежди Рашидов: Ще жертвам част от моите останали години в името на държавата!

0
36
Вежди Рашидов

Г-жа Нинова предложи мен, не защото ми е политически противник, а защото е национално отговорен човек, добави той

„Имам честта, благодаря, да съм избран за председател на това Народно събрание. Това заяви Вежди Рашидов след като бе избран за председател на парламента.

„Снощи получих над 100 есемеса и много обаждания. 60% ме упрекнаха, затова че съм отказал, защото искат да има държава и парламент. Аз лично на тези години, след два мандата министър, депутат съм бил, исках да се отдам на внуците си. Г-жа Нинова не го предложи първа, защото ми е противник, а защото е национално отговорен човек. Бих приел само, ако има болшинство“, обясни Рашидов. Той разказа, че е получил съобщение лично от Христо Стоичков от Маями, негов добър приятел. „Приеми, хората те обичат“, гласяло то.

„Колеги започнете да работите, защото зима идва, ваше задължение е да се грижите за тези хора. Бъдете близо до тях и чувайте болките им. Не е честно три дни да се шегуваме с народа, парламента не е „Сатиричен театър“. Ние сме тук, за да работим, да спорим, да търсим верния път и да търсим решения. Когато болшинството казаха, че има такова, аз не съм безотговорен човек. Ще жертвам част от моите останали години в името на държавата“, каза Вежди Рашидов.

„Аз ще умра на тази земя, тя е свещена за мен. Никой няма право да ми стъпче и да ми отнеме тези два квадрата земя в родината ми. Обещавам да се вслушвам в думите ви, ще ги подлагам на разисквания. Намалете перченето. Влагайте повече разум и хората чакат това от вас“, обърна се той към парламента.