За 7 месеца управление на София от Бонев-Терзиев ППДБ изгубиха 81 000 гласа на изборите в столицата

0
118
Терзиев и Бонев СНИМКА: БТА

ГЕРБ вдига с 20 000 гласа резултата си в София

20 000 гласа вдигна ГЕРБ само за 7 месеца – от местните до парламентарните избори. Издигането на Йорданка Фандъкова и Георги Георгиев в листите на партията накара нейният резултат да подскочи.

При спада от 81 000 гласа за ППДБСС, първата сила в страната почти изравни електората си с управляващата в столицата – наваксани са над три-четвърти от изоставането, пише сайтът 19 минути.

По райони ГЕРБ бие в 10, вместо в 3, както беше есента. Което е съпоставимо дори с изборите през 2019 г.

Анализите показват, че основната роля за този скок е в сравнението между управлението на Фандъкова като кмет и на наследника й на поста Терзиев от ППДБСС.

От 192 343 на 111 276 са паднали гласовете на ППДБ в  София само за 7 месеца кметуване на коалиционния Васил Терзиев в столицата.

Това е минус от 81 067 избиратели. Стопени за наистина рекордно време.

В процентно отношение нещата изглеждат още по-тъжни: изгубени са 42 на сто от целия електорат на ППДБ.

Причините са ясни: поредица са, но всичките са свързани с глупаво упорство за налагане на очевидно неприемливи за гражданите фикс идеи и мании, при това без да са питани изобщо. Комбинирано с продължаване на недобри практики от предишното управление като например нагласени конкурси, назначаване на парашутисти без ценз на възлови позиции, работа с вече показали негодността си фирми, които уж обещаваха, че завинаги ще бъдат забравени – последният разкрит от 19 минути казус с Трейс, който разчерта Патриарха, Скобелев, Нансен и бул.Витоша е само един от отчайващите примери.

При това тепърва ще се разкриват още много неприятни истини за измами в управлението, както в съда, така и от общинската избирателна комисия.