За новия депутат от мнозинството Кирил Петков е манипулатор

0
477
Деян Петков Снимка: 24 часа

Деян Петков влиза на мястото на новия шеф на тотото

IT специалистът и учител Деян Петков се закле като депутат от „Има такъв народ“, след като в сряда НС напусна Александър Тодоров, който е номиниран за изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор.

33-годишният Петков е народен представител от Плевенския район, общински координатор на партията и четвърти в листата.

Петков направи впечатление със свой пост във фейсбук в последната предизборна кампания.

С него той обяви съпредседателя на „Продължаваме промяната“ и понастоящем премиер Кирил Петков за манипулатор и престъпник.

Ето коментара на Петков:

Приятели,

Наричам ви така, защото първо така ви чувствам и второ, защото в моят профил 98% от вас познавам лично. Респективно и вие ме познавате лично. Мисля, че имате наблюдения върху мен и знаете, че не изпитвам злоба и завист към никого. Не помня да съм изпитвал тези чувства през живота си. Явно така съм роден и съм щастлив от този факт. Самоопределям се като щастлив човек и искам всички около мен да бъдат такива. Чувствам се добре в своите 192 см и 130 кг и искам всички да се чувстват добре в кожата си.

Казвам всички тези неща, за да стане ясно, че нямам нищо лично против Кирил Петков и нямам нищо лично против който и да е човек. Харесвам усмихнати хора. Позитивни хора. Харесвам хора с американския стил на работа, с американското “mentality” (начин на мислене). Хора, които вярват, че трябва да си най-работещият в стаята, за да успееш.

За съжаление не мисля, че Кирил Петков е искрен и мисля, че изобщо не отговаря на американската мечта и на успелия човек там. В Щатите хората наричат личности като Кирил Петков с жаргонният израз “wanna be”. В превод: човек който иска да бъде такъв за какъвто се представя, но всъщност не е. В България ги наричаме с множество жаргонни изрази, но най-мекият, който мога да използвам е манипулатори.

Този човек, който се представя за възпитаник на Харвард и има претенции за това, че е интелигентен и грамотен мъж, просто НЯМА КАК да ме убеди и да ми „продаде” идеята, че не е знаел какво се случва, когато е писал декларациите си с невярно съдържание. Фактът, че вдига табела с наспис „Аз съм Кирил Петков и не ме е страх!” не предизвиква в мен възторг, а силно обезпокоение. Фактът, че не съжалява за постъпката си също е силно притеснителен.

Колегите, които са експерти в правната област цитираха вече членовете от НК и квалифицираните състави на престъплението, което е извършил. Аз няма да навлизам в тази тематика. Искам да насоча вниманието ви в друга посока.

Съединените Американски Щати и Канада са правови държави. България също е правова държава, членка на ЕС. Имам няколко въпроса към вас:

1. Ако Кирил Петков беше извършил нарушения на основния закон на САЩ или Канада, щеше ли да бъде съден или поне санкциониран за действията си според вас?

2. Кирил Петков щеше ли да си позволи да направи това нарушение в САЩ или Канада?

3. Защо медиите се опитват по всякакъв начин да оневинят постъпката му, като канят баща му и преобразяват Цветанка Ризова в ролята на Опра Уинфри, която само не се беше разплакала от Холивудската история на г-н Петков-старши?

4. Кой има интерес от това Кирил Петков да бъде промотиран до такава степен, че да се появява в рекламата на всеки клип в ютюб?

5. Ако депутат от която и да е друга партия направи подобна безпрецедентна грешка дали медиите щяха да бъдат толкова снизходителни?

6. Защо сме склонни да вярваме на усмихнати лъжи отколкото на сериозните истини?

7. Обичаме ли да ни лъжат? А може би обичаме да ни продават мечти?

8. Как ще ги стигнем американците / канадците?

9. Уважаеми зрители, спите ли?

Истината не е въпрос на гледна точка, а въпрос на обективно изясняване на обстоятелства и тя е такава, каквато я е описал Конституционният Съд. Тя не е въпрос на чувства и мисли. Тя е такава каквато е. Съжалявам.

Искрено ваш,

Деян Петков.