Актьорът Морган Фрийман призова за борба срещу Русия и Путин (Видео)

Артистът иска президентът Тръмп да каже цялата истина за кибервойната срещу САЩ

0
95
русия
Морган Фриймън

Той настоя Конгресът на САЩ да разследва Москва и руският президент-шпионин

Големият американски актьор Морган Фрийман участва във видео послание на анкетна комисия  срещу Русия. В него той обвинява режима в Москва в кибератаки и  разпространяването на пропаганда в демократичните държави. Клипът е качен вчера в YouTube и вече се радва на голяма популярност. Фрийман апелира  Тръмп да каже на хората цялата истина за руската кибервойна и призовава Конгреса на САЩ да разследва Русия. Това съобщава сайтът Фактор.

Ние сме във война. Представете си следния сюжет. Шпионин на КГБ, ядосан за това, че неговият СССР се е разпаднал, планира отмъщение. Възползвайки се от хаоса, той се промъква в пост-съветска Русия и става президент. Установява авторитарен режим и след това се фокусира върху заклетия си враг – Съединените американски щати.

И като един истински кагебистки шпионин, той тайно започва кибер война, за да  атакува демократичните държави в света. Използвайки обществените медии за пропаганда и разпространяване на невярна информация, той убеждава хората в демократичните общества да не вярват в своите медии, на политическите процеси и дори на своите съседи. И той успява.
Владимир Путин е този шпионин. И
това не е сценарий за филм.

Ние настояваме нашият президент да говори открито за това пред нас, да ни каже цялата истина. Ние искаме той да седне зад бюрото в своя кабинет и да ни каже: „Скъпи сънародници, по време на последните избори ние бяхме подложени на атака от страна на руското правителство.

Аз поисках от Конгреса и от нашите специални служби да използват целия наличен ресурс за провеждането на задълбочено разследване, за да установят как точно това се е случило.

Свободният свят разчита на нас да бъдем лидери. През последните 241 години нашата демокрация, към която всички ние сме се стремили, беше блестящ пример за света. Ние дължим това на всички смели хора, които се бориха  и умряха, защитавайки тази велика нация и спасиха демокрацията. Ние имаме дълг към бъдещите поколения, за  да продължат тази борба“.