Борисов в Мюнхен: Ние пазим Европа

0
41
борисов
Борисов и Манфред Вебер. СНИМКА: АРХИВ

Най-добре се живее в Европейския съюз, обяви той по време на закриването на кампанията на Манфред Вебер

Министър-председателят Бойко Борисов бе посрещнат с аплодисменти в Мюнхен на Заключителното предизборно събитие на Манфред Вебер. Той поздрави всички лидери на европейски партии, които присъстваха на голямото събитие.

„Винаги съм казвал, че най-добре се живее в Европейския съюз“, заяви Борисов. „Като председател на комисията трябва да държиш принципите. Аз поех и България е най-добрата граница на Шенген и ЕС. Нула нелегална емиграция имаме. Благодаря на Манфред Вебер, че дойде в България, заедно отидохме на границата и той с очите си видя какви инсталации и съоръжения сме направили, така, че вие в шенгенското пространство да спите спокойно“, допълни премиерът. Борисов посочи още, че не е проблем да пазим турската граница, но е проблем да се пази шенгенското пространство.

„От Гърция. Така, че се надявам Манфред Вебер като председател на ЕК да не допуска двоен стандарт както за пакета мобилност, така и за много други неща. За да не отегчавам всички тук, ще кажа, че днес е най-хубавия празник на България – 24 май. По времето на социализма го наричахме деня на славянската писменост и днес го наричаме така, защото българските братя Кирил и Методий са дали писменост на всички славянски народи“, каза още Борисов.