Борисов: В Перник няма тръба по-млада от мен

0
48
Борисов и кметът на Ст. Загора Живко Тодоров

Под 20 млн. лв. инвестиция няма да се размине. Ще трябват около 80 км тръби, каза премиерът в Стара Загора

От 52-ра година нищо не е пипано в Перник. Под 20 млн. лв. инвестиция няма да се размине. Ще трябват около 80 км тръби. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод бедственото положение в Перник по време на посещението си в Стара Загора. Сиреч, няма по-млада от мен тръба в Перник, подчерта премиерът. Той увери, че всички, които през годините са допринесли за това, ще си понесат отговорността.

Когато говорехме за водните цикли колко са важни и да използваме европейските пари, имаше градове, които проспаха периода. А кметове, които не са пожелали да се включат в тези проекти, сега искат пари от държавния бюджет по думите му. Като имаше европейски пари тях ги мързеше, но ще се оправят, отбеляза Борисов.

Вчера, 27 декември, стана ясно, че удължават с месец бедственото положение в Перник.   Главният прокурор Иван Гешев пък разпореди спецнадзор над разследването на водната криза в Перник.

Преди това министърът на икономиката Емил Караниколов обяви, че в града цари пълен хаос и навсякъде има течове. По негови думи в момента се правели безумни неща, за да се разреши проблемът.

На Бъдни вечер в Перник започна операция на територията на „Стомана“ – Перник, за да се открие къде се губят около 90 литра вода в секунда. След това министърът на икономиката Караниколов пресметна, че това се равнява на сума около 18 000 лв. на ден и призна, че плащат гражданите на Перник.

Подозренията бяха, че предприятието източва незаконно вода. От „Стомана“ отрекоха категорично това на следващия ден, когато и лично премиерът Бойко Борисов отиде на инспекция. Тогава той обяви и че ще разпореди Икономическа полиция да провери всичко.