Борисов: На избори много хора се заиграват с етническата карта

Положили сме всички усилия по сделката с Великобритания, смята премиерът

0
73
борисов
Бойко Борисов

Всяка дума за сделката за Брекзит бе проверявана, добави той

Аз помня предишните избори и това, което направиха с мигрантите в Харманли, Овча купел. Това е една тема, даваща възможност на много политически формации да се закачат с нея. Това заяви премиерът Бойко Борисов на живо във фейсбук от Брюксел, по повод напрежението в Габрово. „Докато траеха тези преговори вчера, проведох много разговори и с Каракачанов, и пратих Дончев като бивш кмет там.

Разбира се има чувството за справедливост на хората там. Защото това е един много хубав град, има заводи, всичко се построи и това доведе до миграция на много хора, които искат да са по-добре“, посочи Борисов. „Аз съм дал пример с Димитровград, където роми работят с най-сложни машини“, каза още той.

„Така че Томислав Дончев е там, надявам се всичко да е спокойно. Надявам се мерките като минат днес, тези граждани, независимо от какъв произход са, да си понесат наказанието“, заяви премиерът.

Той разясни какво е решено на срещата на ЕС за Брекзит. „Целта на вчерашния съвет беше искането на Великобритания да се удължи срокът“, посочи премиерът. Лидерите на Европейския съюз дадоха на премиера Тереза Мей нов срок за Брекзит – 31 октомври. Той е с четири месеца по-дълъг от отсрочката, за която Мей помоли.

„Към 4 часа българско време приключихме и приехме този компромис 31 октомври. Приехме такива решения, всяка една думичка на английски какво значи, как значи, как би могла да се интерпретира и какви последици би донесла. Зададохме много въпроси на г-жа Мей, тя отговаряше. Ключовото е в срока до 31 октомври. Този по-дълъг срок означава, че Великобритания остава с пълните си права, трябва да проведе избори“, посочи Борисов.

„Ако парламентът на Великобритания одобри излизането, те излизат на първо число на месеца, който идва. Дава им се тази възможност. Много часове отидоха да се намери най-добрата форма на изразите, че ние много ги оценяваме, но в същото време те ще се държат отговорно. Всички започват и свършват изреченията, че Брекзит без сделка е шок и ужас“, добави той. „Интересът на българските граждани там изисква да положим всичките си усилия. Не съм си тръгнал по-оптимист днес. Длъжен съм да обясня, че сме положили всички огромни усилия“, каза Борисов.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here