Борисов: Продължаваме по план

Надявам се имотите на измамниците да бъдат конфискувани, обяви той

0
240
борисов
Борисов на съвещанието на МВР.

Премиерът хвали МВР за разбитата банда за телефонни измами

Рекордно количество хероин, тонове марихуана, синтетична дрога, са задържани. Фактите говорят и количеството задържани наркотици са налице. Продължаваме на пълни обороти. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на национално съвещание на ръководството на МВР.

Той допълни, че въпреки че всеки ден по медиите излиза информация, хора продължават да се заблуждават, че помагат на полицията, в случаите с измамите. Полицията не взема пари, подчерта премиерът.

Борисов посочи че се надява да има начин имотите на телефонните измамници да бъдат конфискувани.

Вече не се работи само с мулетата, а с цялата престъпна схема. Надявам се да могат да се отнемат имоти на тези хора, за да бъдат овъзмездени жертвите, не знам дали го позволява законът“. „Сърцераздирателно е да виждаме как възрастни хора дават спестяванията си“, коментира Бойко Борисов. „Продължаваме да работим. Много колеги работиха добре. Тези, които бяха в Румъния и сега се прибират, свършиха изключително добра работа“, изтъкна Борисов.

Преодоляхме една наша слабост да побързаме да се хвалим, подтерта Борисов и допълни, че 4 -5 дена след като беше намерен наркотика в камиона на границата са съобщили за операцията.

Работи се с турската страна за заляването на двамата избягали граждани, каза премиерът. Той похвали работата на службите и за бързото задържане на убиеца от Младост, в Горна Оряховица и за задържането на убиеца от Смолян.

Според него количествата задържана дрога са най-достойният отговор на твърдения за работата на службите. „Фактите и количествата задържани наркотици са налице“, подчерта премиерът. „Искам да кажа на медиите, че този път, старата наша слабост да побързаме да се похвалим, вече я преодоляха колегите“, каза още Бойко Борисов.