Взривиха журналистка в Малта с кола бомба

Премиерът на страната обяви, че това е варварско посегателство срещу свободата на медиите

0
68
малта
Дафне Галиция

Дафне Галиция разкри финансиране на политици от мафията в Азербайджан

Известната малтийска блогърка Дафне Каруана Галиция, обвинила правителството на страната си в корупция, загина при атентат с кола бомба, предаде АФП, като се позовава на източници от полицията и политическите среди.Взривното устройство е било заложено в автомобила ѝ.

Премиерът на страната Джоузеф Мускат направи телевизионно изявление, в което определи убийството като „варварско посегателство срещу свободата на медиите“ и обеща, че виновниците ще бъдат наказани, съобщи Ройтерс.

Страната ни заслужава справедливост“, подчерта Мускат и призова за национално единство.По-рано тази година популярната блогърка заяви, че компания, споменаваща се в Панамските досиета с името „Егрант“, е собственост на Мишел Мускат, съпругата на премиера, припомня ДПА.

Според Галиция съпругата на Мускат е получила пари от дъщерята на азербайджанския президент чрез компания, създадена от „Мосак Фонсека“ – правната кантора, озовала се в центъра на скандала с Панамските досиета.Както Мускат, така и съпругата му отрекоха обвиненията и премиерът свика предсрочни избори, на които беше преизбран.