Ислямска държава сипе закани към Балканите

Пролейте мръсната им кръв и нека тя да тече по улиците, призовават от ИДИЛ

0
274
терористи
Новите джихадисти са млади хора, вербувани в интернет.

Сечете главите на мюфтийте и отказалите се от вярата, зоват джихадистите

 Въпреки че в иракския град Мосул празнуват освобождението от „Ислямска държава“, а световните медии предават информация за поражението на близкоизточната радикална групировка, джихадистите продължават да заплашват страните от Балканския полуостров, пише македонското електронно издание „Нова Македония“, цитирано от Фокус.
В последното издание на списание Rumiyah, пропагандистите на терористичната групировка призовават своите симпатизанти да извършват убийства. „Нападайте ислямските организации и офиси. Нападайте ги по пътя към Аллах“, пише в статията.

Към текста на статията са публикувани снимки на лидерите на ислямската общност в Босна и Херцеговина, които са описани като „ренегати от исляма“, и се отбелязва, че „убийството им е по-скъпо и важно от избиването на истинските неверници“.

„Сечете главите на отказалите се от вярата, преди всичко на мюфтиите, защото няма нищо по-голямо и ценно за Аллах от това да убивате тези, които променят неговата вяра, които искат исляма да бъде унищожен отвътре“, се казва в текста на разпространената статия.
„Нищо не ви пречи да ги убивате, а телата им да разкъсвате с експлозиви, да нападате домовете им, да ги убивате пред децата им и жените им… Пролейте мръсната им кръв и нека тя да тече по улиците на Балканите“, пише още в заплашителния текст.