Премиерът: От 15 години не съм ходил в Барселона. Нямам къща, нито имоти там

0
480
Бойко Борисов Снимка: архив

Децата на разузнавачите от ГРУ, които сега са и в европарламента, го говориха всичко това. Отнасям се с разбиране към сигналите на моя съсед по месторабота, коментира Борисов

„Нито имам къща, нито имам имоти, нито съм ходил в Барселона. Ходил съм последно сигурно преди 15 години, когато бях кмет”. Така премиерът Борисов отговори от Брюксел на журналистическите въпроси относно обвинения в испански медии за негово участие в схема за пране на пари в Каталуния.

„Нямам нищо общо с тези фирми. Подбрани са хора, с които не съм виждал по 10-15-20 години. Към този момент никоя служба, власт, прокуратура, полиция не ме е потърсила да ме пита това вярно ли е. Аз се отнасям с разбиране към всички тези разследвания на моя съсед по месторабота, на неговото шествие, на неговите сигнали, защото ясно пише от кого са сигналите”, допълни Борисов. „Децата на разузнавачите от ГРУ, които сега са и в европарламента, го говориха всичко това. Това беше преди година близо”, каза още премиерът, цитиран от NOVA.

Борисов допълни, че преди евроизборите са се разпространявали същите слухове, но левицата пак ги е загубила. „Няма да ме разколебаят. Строим, работим, имаме още една година”, каза Борисов.

„Защо да отговарям за нещо, за което не са открити доказателства, каза още премиерът. „Разбирам ги ченгеджийските номера, те са много ясни”, заяви Борисов и допълни, че още преди 2 месеца е бил предупреден за това. „Трябваше да излизат понеделник, вторник, сряда, четвъртък по една статия. Но нещо се объркаха. Целта беше шествието да е пикът, да се направи пуч”, каза още Борисов. Според него е ясно кой е подал сигналите.