Росен Желязков: Два от трите доклада по „Мобилност“ са отхвърлени

Твърде вероятно е пакетът да не влезе изобщо за гласуване в пленарната зала на ЕП, прогнозира евродепутатът Сергей Станишев

0
50
министър
Росен Желязков

Темите, свързани с командироването и седмичната почивка в кабината не са приети, обяви транспортният министър в Брюксел

Транспортната комисия в ЕП не прие два от трите доклада в пакета за мобилност, по-известен като пакета „Макрон“.

Това обяви пред митинга на превозвачите в Брюксел транспортният министър Росен Желязков, който е там заедно с български народни представители и с евродепутатите от всички групи.

„Темите, свързани с командироването и седмичната почивка в кабината не са приети, отхвърлени са, два от три доклада са отхвърлени. Няма как транспортната комисия да докладва пред парламента нещо, което не е приела“, коментира по-късно пред медиите министърът, предаде Канал 3.

Желязков обясни, че след като транспортната комисия не е приела целия пакет, а частично, в момента окончателното решение какво да се прави, се взема на заседание на координаторите на политическите семейства в ЕП – сред тях най-влиятелните, ЕНП, АЛДЕ и ПЕС.

Твърде вероятно е пакетът да не влезе изобщо за гласуване в пленарната зала на ЕП, прогнозираха и министърът, и президентът на ПЕС Сергей Станишев, както и евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

„Чакаме срещата на координаторите, самата комисия не знае какво да прави, това ще стане ясно след броени минути“, каза Росен Желязков.