Росен Желязков: Два от трите доклада по „Мобилност“ са отхвърлени

Твърде вероятно е пакетът да не влезе изобщо за гласуване в пленарната зала на ЕП, прогнозира евродепутатът Сергей Станишев

0
50
министър
Росен Желязков

Темите, свързани с командироването и седмичната почивка в кабината не са приети, обяви транспортният министър в Брюксел

Транспортната комисия в ЕП не прие два от трите доклада в пакета за мобилност, по-известен като пакета „Макрон“.

Това обяви пред митинга на превозвачите в Брюксел транспортният министър Росен Желязков, който е там заедно с български народни представители и с евродепутатите от всички групи.

„Темите, свързани с командироването и седмичната почивка в кабината не са приети, отхвърлени са, два от три доклада са отхвърлени. Няма как транспортната комисия да докладва пред парламента нещо, което не е приела“, коментира по-късно пред медиите министърът, предаде Канал 3.

Желязков обясни, че след като транспортната комисия не е приела целия пакет, а частично, в момента окончателното решение какво да се прави, се взема на заседание на координаторите на политическите семейства в ЕП – сред тях най-влиятелните, ЕНП, АЛДЕ и ПЕС.

Твърде вероятно е пакетът да не влезе изобщо за гласуване в пленарната зала на ЕП, прогнозираха и министърът, и президентът на ПЕС Сергей Станишев, както и евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

„Чакаме срещата на координаторите, самата комисия не знае какво да прави, това ще стане ясно след броени минути“, каза Росен Желязков.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here