Борисов към Урсула фон дер Лайен: Ако ГЕРБ спечели изборите, ще подкрепим Северна Македония

0
349
Борисов и Урсула фон дер Лайен. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Ако управляваме след вота ще достигнем останалите страни в ЕС по ваксинация, обеща той

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разговаря в Любляна с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен. Ето какво написа той в социалните мрежи:

Уверих председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че ако след изборите ГЕРБ управлява, ще продължим политиките ни за разширяване на Европейския съюз към Западните Балкани. България трябва да използва Договора за добросъседство с Република Северна Македония като база за постигане на компромиси с нашите западни съседи. Единствено при разширяване на ЕС към Западните Балкани в регионът ще има траен мир, устойчиво развитие и общ просперитет.

Отговорността ни към бъдещите поколения ни задължава да продължим усилията в тази посока. Подчертах пред Урсула фон дер Лайен и категоричния ми ангажимент България да настигне останалите европейски държави в справянето с COVID-19, да се върнем на пътя ни към Еврозоната, както и да подкрепим усилията на европейските лидери за преодоляване на енергийната криза и климатичните промени. За целта ГЕРБ ще положи усилия да спечели категорично изборите на 14 ноември и да работим за конструктивен диалог с останалите отговорни политически сили в България.