Борисов се видя с Фон дер Лайен и Шойбле на конгреса на ХДС

0
92
Борисов с Фон дер Лайен. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Той разговаря и с шефовете на фондация „Конрад Аденауер“

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Хановер за 35-ия конгрес на Християндемократическия съюз(ХДС). В Хановер той проведе разговори с председателя на фондация „Конрад-Аденауер“ д-р Норберт Ламерт, както и с д-р Герхард Валерс, заместник-главен секретар и ръководител на Отдела за европейско и международно сътрудничество на фондацията.

„Запознах ги с актуалната политическа и икономическа ситуация в България и предстоящите предсрочни парламентарни избори. Обсъдихме предизвикателствата, които се очертават пред Европейския съюз на фона на войната в Украйна и енергийната криза, пред която са изправени страните-членки“, написа Борисов.

Пред тях той е подчертал значимостта на фондация „Конрад-Аденауер“ за развитие на демократичните ценности. „Изразих увереност, че проектите, които осъществява фондацията в България, спомагат за укрепване на демокрацията и затвърждаване на евроатлантизма у нас“, допълни Борисов.

Освен срещите с лидерите от ХДС и фондация „Конрад-Аденауер“ Борисов се видя и с председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Лидерът на ГЕРБ имаше среща и с Волфган Шойбле, както и с Ханс-Герт Пьотеринг!