Скандално! Дарени генератори от България се продават в Украйна през OLX

1
6721
Дареният нов генератор се продава в OLX
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

Един от тях струва 20 000 гривни или 984 лева

На скандален случай се натъкнаха читатели на Breaking.bg в сайта за онлайн продажби OLX. Там украинец продава чисто нов бензинов генератор, дарен от България, срещу 20 000 гривни или 984 лева. Ето я обявата:

Продам генератор бензиновий DAEWOO gd3500 2,6-2,8 кВт. Новий, у використанні не був. Купувався в Болгарії. Самовивіз.

Фактурата да покупката на генератора от „Практикер“-Русе.

Тя върви със снимки на генератора, на една от които е и фактурата за машината, от която се вижда, че е купена от магазин „Практикер“-Русе на 6 ноември 2022 година. Ето я самата обява

ГЕРБ/СДС

Кампания за събиране на средства за купуване на дизелови и бензинови генератори за населението на Украйна, което студува без ток и отопление след постоянните руски ракетни удари по територията се провеждат от няколко организации. На бившия депутат от ДБ Манол Пейков в Пловдив, на Ангел Пилев, пастор на Християнска църква Сион , който наскоро публикува във фейсбук снимки от доставката на генератори в Украйна и на организатора на кампанията „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков. Той и хората му станаха на скоро обект на обстрел докато караха генераторите в Украйна. От обстрела бе ранен и по-късно почина от раните си от шрапнели водачът на групата Саша Андреев.

Отношението на украинците, които продават  купени с даренията на българи генератори, заради които организаторите рискуват живота си е меко казано скандално, твърдят читатели.