„Вагнер“ настъпват към Москва с 25 000 души и 1700 единици техника. Самолетът на Путин излетя към Санкт Петербург

0
416

Руската столица се готви за обсада. Голяма част от руския елит напуска града

Русия вече е в гражданска война, а руската частна армия „Вагнер“ води истински боеве с официалната руска армия.

25 000 бойци на ЧВК „Вагнер“ настъпват към Москва. При Воронеж те унищожиха руски военен самолет и 3 вертолета на руската армия.

Милионният град вече е напълно под контрола на частната армия на Евгений Пригожин.Според свидетелства на „Вагнер“ частите на официалната армия във Воронеж са се присъединили към тях. Други канали обаче отричат тази информация. В Телеграм има много видеа, на които се вижат престрелки и големи експлозии.

Гори голяма нефтобаза. Под контрола на „Вагнер“ е южният руски град Ростов на Дон. Около обед там избухнаха стихийни пртести срещу вагнеровците, които бързо бяха разгонени. В последния част в Телеграм масово започнаха да излизат кадри как силите на „Вагнер“ минират улици в града. Преди минути стана и голяма експлозия край щаба на Южния руски военен окръг, която предизивика паника, на кадрите се виждат стотици бягащи хаотично хора.

Вагнеровците масово освобождават затворниците в Ростов на Дон, за да се запишат в техните редици. Много от членовете на частната компания на Пригожин също са освободен затворници.

Руското командване изпрати в Ростов на Дон друга частна армия – „Ахмат“ на Рамзан Кадиров.

Москва се готви за обсада. По улиците са разположени танкове и бойни машини.

Москва се готви за обсада. СНИМКА :ТЕЛЕГРАМ

Всички подстъпи към града са блокирани. Десетки камиони изсипват пясък на моста на река Ока, за да го направят непроходим при атака. Въоръжена рота ги охранява.

Блокади вече има навсякъде в града. Всички билети за Истанбул, Астана и Тбилиси са изкупени. Билетите за Ереван е поскъпнали 19 пъти от вчера до днес.

По непотвърдени данни голямата част руския елит напуска столицата. Твърди се, че сред тях е вице-премиерът Денис Мантуров, най-богатият член на правителството.

Русия приведе в пълна бойна готвоност войските си в Петербургска и Калининградска област. На всички войници се раздава оръжие, дори на срочнослужещите.

Самолетът на руския президент Владимир Путин излетя от Москва и пое на север, няма точна дестинация, но изглежда, че ще кацне в Санкт Петербург. Това показват данни на сайта Flightradar24.