България ще се популяризира като туристическа дестинация на големи спортни състезания

За трети път в историята си страната ни ще бъде домакин на турнир от календара на Асоциацията на професионалните тенисисти.

0
58
туризъм
Среща на министър Ангелкова с вицепрезидента на волейболната федерация Любо Ганев. СНИМКА: МИНИСТЕРСТВО НА ТУРИЗМА

Сред проявите са Световните първенства по волейбол и художествена гимнастика

Министерството на туризма ще популяризира България като целогодишна туристическа дестинация и чрез големи спортни състезания, на които страната ни ще е домакин през следващата година. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова след срещите си с ръководители на три спортни организации. Това съобщиха от Министерството на туризма.

С вицепрезидента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев тя обсъди възможностите за представяне на туристическия потенциал на страната ни по време на световното първенство за мъже по този спорт, който е сред най-популярните у нас. От 10 до 30 септември Варна, София и Русе ще са домакини на състезанието, което се организира съвместно с Италия.

Това ще е най-големият спортен форум, който страната ни ще приеме. Предното домакинство на световно по волейбол е било през 1970 г., но сега ще привлече много по-голям интерес след силните изяви на българските състезатели през последните години. Министерството на туризма и федерацията ще си сътрудничат, за да се разкрие и туристическият потенциал на България, предлагаща разнообразни услуги за почивка и пътешествия, подчерта министър Ангелкова.

По същото време в столицата ни ще се проведе и Световното първенство по художествена гимнастика – спорт, в който страната ни също е сред лидерите на планетата. На срещата на министър Ангелкова с председателя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева прочутата спортистка анонсира, че за събитието се очакват над 2000 участници и гости, зрителите ще са многократно повече.

Световната проява ще привлече и много туристи.

България става все по-притегателна като дестинация и за почитателите на тениса, особено след големия международен пробив на Григор Димитров. След успеха на първите две издания на турнира „София оупън“ от 4 до 11 февруари 2018-а ще се състои нова атрактивна надпревара на корта, съобщи генералният секретар на Българската федерация по тенис Катерина Генова.

За трети път в историята си страната ни ще бъде домакин на турнир от календара на Асоциацията на професионалните тенисисти. По време на авторитетната проява ще се рекламират възможностите на българската столица като спортно средище, но и на многобройните й туристически забележителности, поясни министър Ангелкова.