Министерството на туризма в готовност да помогне на пострадалите българи в Египет

Туроператорът „АБАКС“ има валидна застраховка с покритие 1 400 000 лв

0
87
туризъм
Министерство на туризма.

Ранените наши туристи са основно от София

Министърът на туризма Николина Ангелкова е в постоянна връзка с компетентните органи и следи непрекъснато състоянието на българските туристи, пострадали при пътен инцидент с автобус в Египет. Ведомството е в контакт и с представител на туроператора „АБАКС“, който организира пътуването, съобщиха от Министерство на туризма.

Групата включва хора от различни части на България, но основно от София, сред тях няма деца.

Министерството на туризма е в постоянна връзка с българското Министерство на външните работи, което полага максимални усилия за справяне с възникналата ситуация след произшествието.

АБАКС“ е регистриран туроператор и турагент от 2008 г. Той има валидна застраховка с покритие 1 400 000 лв. За пострадалите от страна на „АБАКС“ е уведомен застрахователят и вече е стартирано застрахователно събитие. Той ще покрие щетите. Представител на туристическата компания е на място в болницата в Египет. От офиса в София пък са се свързали с близки на пострадалите, за да ги уведомят.

По информация на туроператора останалите туристи, които не са пострадали, са продължили пътуването си. Изпратен е друг автобус и те в момента пътуват за круиза си по Нил. Транспортът е осигурен от египетския туроператор „Травко“.

Министерството на туризма заедно с останалите институции ще следят ситуацията до успешното завръщане на българските туристи у нас.