DJ Станчо пред Флаш нюз: Проверките на вицепремиера Валери Симеонов в Слънчев бряг са PR акция

Заради акциите на Симеонов музикантите изгубиха много ангажименти

0
243
симеонов
Диджей Станчо

Странно е вицепремиер да тръгне сам по заведенията и да замерва шума, да извади полицията и службите и да им разпорежда какво да направят, казва той

Акция шум” за старт на сезона в Слънчев бряг – снощи вицепремиерът Валери Симеонов направи изненадваща проверка на работещите дискотеки в курорта.

Проверяващите открили, че в пет дискотеки в комплекса музиката е по-силна от допустимото. Не били и шумоизолирани. 

DJ Станчо, чиято уредба беше конфискувана при подобна проверка, миналата година, коментира за Флаш нюз, че тези акции удрят бизнеса и приличат на PR активности.

Освен това те излагат страната ни пред чужденците.

DJ Станчо, как ще коментирате новата порция проверки, с която започва сезонът?

-Проверки трябва да има, държавата трябва да осъществява контрол и няма по-нормално нещо от това. През миналата година проблемът беше, че те се направиха в пика на сезона – август месец, при положение, че хората са си платили наемите още от май месец.

Започнаха безумни санкции – спиране на музиката, конфискуване на техника. И това стана пред очите на чужденците. Всеки българин, който обича държавата си и иска тя да изглежда добре пред чужденците, не би се съгласил с този начин на действие, с тази агресия. Освен това актовете се пишеха от полицаи, което е в разрез с разпоредбите. Затова и след това паднаха в съда. Включително и моите.

-Разкажете Вие какво предприехте, за да защитите правото си?

-Обжалвах двата акта, които ми бяха написани – по единия беше наложена санкция от 500 лева, по другия – 200 лева. Паднаха в съда, а МВР – Несебър беше осъдено да плати 18 лева. Не съм съдил държавата, защото се появиха и такива твърдения. Само в това заведение, в което аз работех, имаше 70 акта и всички те паднаха. Смятате ли, че тези проверки биха могли да решат проблема с шума на морето? Проблем с шума не е имало никога!

Проблемът е в държавата – би трябвало да се мисли малко повече за бизнеса и младите хора. Знаете в началото на сезона, колко трудно се намира персонал – бармани, сервитьори, готвачи. Първите месеци – май, юни и дори юли са супер слаби. Да намериш човек, който да работи за мизерна заплата и да спи в мазе, е много трудно. Кой нормален човек ще се съгласи, при положение, че с личната си карта за няколко часа е в Испания или на друго място, където ще получава по-добра заплата. И когато все пак такива хора са намерени, те разчитат през август да се избият наемите и разходите по квартири.

И е някак си антибългарско точно тогава да се започнат такива проверки. Смятам, че това си беше PR акция. Как си обяснявате действията на вицепремиера Валери Симеонов и за него ли беше PR акция? Работа на РИОКОЗ е да замерва шума.

Странно е вицепремиер да тръгне сам по заведенията и да замерва шума, да извади полицията и службите и да им разпорежда какво да направят. И хората там го посрещнаха подобаващо, ако му е приятно това…

-Вие ще работите ли тази година в Слънчев бряг и при какви условия?

-Аз, за съжаление, тази година нямам предложения. Но не съм само аз. Като говорите за мен, говорете за цялата музикална индустрия – за Криско, за 100 кила, за Лора Караджова. Обадете им се и ги питайте дали имат достатъчно ангажименти това лято. Всеки ще ви каже, че ангажиментите му са наполовина.

-Защо се получи така?

-Специално това заведение, където аз работех – фалира. То отваряше първо в Слънчев бряг и канеше много артисти за участие. Правеше ангажименти за цялото лято и те имаха по 7-8 гарантирани ангажимента. Сега тези ангажименти падат.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here