Първан Симеонов: Този парламент излъчва тотален хаос, промяната се дискредитира

0
244
Първан Симеонов

Не може изборните правила да се променят от днес за след два часа, смята политологът

Този парламент излъчва тотален хаос, промяната се дискредитира, предупреди политологът Първан Симеонов в коментар за БНР.

„В началото Великото народно събрание изглеждаше като днешния парламент. Много скоро обаче на хората интересът им прерасна в досада и усещането им за парламента се превърна в усещане за хаос“, посочи Симеонов. За него сумарният резултат от всичко това ще е, че много хора ще се разочароват.

„Това не съм много сигурен, че е добре за новите партии. Струва ми се, че за добро или за зло, е по-добро за онова, което наричаме партии на статуквото. Единственото тъжно е, че много бързо интересът на хората към парламента преминава в раздразнение“, изтъкна Симеонов. По думите му така промяната се дискредитира, а историята по-често се повтаря като фарс, а понякога и като трагедия, перифразира известна мисъл политологът.

„Жалко за Антоанета Стефанова. Не знам защо се намесва в това, но вероятно го прави по съвест. Заслужава уважение всеки, който влиза в политиката, за да променя нещо“, увери Първан Симеонов. Той апелира да се спре с промените на изборните правила конюнктурно „в 12 без 5“.

„Никакви изборни правила, приети по този начин, няма да увеличат легитимността на изборите. Това беше предизвестена трагедия. Не може да променяш Изборния кодекс от днес за след два часа. Това са абсурдни неща“, категоричен е политологът.