Заловиха „търговци на смърт“

Това е най-голямото количество оръжие, задържано в най-новата ни история

0
77
престъпност
Борбата с престъпността ще се води с листовки

При обиските в бандата са намерени 50 автомата „Узи“

Седемчленна банда, разпристранявала оръжия, действаща в изключителна конспирация бе разбита от ГДБОП и спецпрокуратурата. За акцията на извънреден брифинг съобщиха шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев, главният секретар н МВР Георги Костов и началникът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Групата е имала един лидер и петима членове, за които утре от спецсъда ще бъде поискан постоянен арест.

оръжие
Част от задържаното оръжие

При акцията е открито огромно количество оръжие – над 60 броя. В едно от жилищата са намерени 50 броя картечни пистолети „Узи“, в друго – пистолет „Валтер“ и 2500 евро, в трето – 15 000 евро и 8 пистолета. В друго също е намерено оръжие – 3 картечни пистолета. „Огнестрелното оръжие е в такова количество, че може да въоръжи цяло поделение“, каза шефът на Спецпрокуратурата. „Това е най-голямото количество оръжие, задържано в най-новата ни история“,  обяви Георги Костов. В телефонен разговор със Сотир Цацаров той получил уверения, че служителите, участвали в акцията, ще бъдат наградени. Тепърва престоят експертизи дали оръжието е било използван
Тепърва престоят експертизи дали оръжието е било използвано за престъпление. Групата е била заловена в момент на сделка, а членовете на бандата имат различни криминални прояви.