Октоподът „Nexo“- Помните ли „Хелп карма“?

0
277
Октоподът Нексо

Антони Тренчев има обща фирма с Настимир Ананиев „Форекс Капиталс“

Помните ли „Хелп карма“?
Съоснователят на Nexo Коста Кънчев и управителят на „Фондация Хелп карма“ Константин Кръстев са братовчеди. Двамата са и съоснователи на Кредисимо, от където идва и първоначалното финансиране на Nexo.
Бащата на Коста Кънчев и чичо на Константин Кръстев влиза в управителния съвет на „Хелп карма“ през март 2018 г., година преди благотворителната фондация да преустанови дейност след позорния скандал с отклоняване на средства от дарителски кампании за болни дечица. Точно тогава стартира официално дейността на Nexo.

А помните ли Антони Тренчев?
Помня времето, когато бе народен представител от РБ и го представяха из различни медии като цвета на нацията, млад, образован, стана нарицателно, че е нещо различно от ГЕРБ.
Ами да! Със сигурност сме различни и нямаме нищо общо с тези шарлатани, които въртят международни далавери за милиарди в съучастие с терористи!
Различни сме, но в хубавия смисъл на думата!

Същият млад, красив и умен Антони Тренчев е съосновател и директор на няколко Nexo дружества. През 2017 направи нов проект под името „Сдружение СЕГА“ с настоящия депутат от ПП Настимир Ананиев, с когото са имали и фирма „Форекс Капиталс“.

Първоначално управители са Георги Шулев, Антони Тренчев, Калин Методиев и Коста Кънчев. Георги Шулев напуска дружеството, любопитно е да се спомене, че той е син на бившия социален министър от НДСВ Лидия Шулева.