Някой е подвел Христо Монов: Няма особено мнение по определението за предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман

0
311
Председателят на съдебния състав Калин Калпакчиев Снимка: 24 часа

Съдия Магдалинчева отрече пред Breaking.bg да е подписвала акта с особено мнение

Определението за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман е подписано единодушно от тримата съдии – Калин Калпакчиев, Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева.  Няма особено мнение и някой е подвел с информация Христо Монов, баща на убития от австралиеца младеж.

Когато съдия или съдебен заседател подпише с особено мнение съдебен акт, това означава, че не е съгласен със становището на колегите си по казуса.

Днес бащата на убитото момче Христо Монов няколко пъти пред различни медии насочи упреците си към съдиите Калпакчиев и Иванова, явно смятайки, че Магдалинчева е подписала акта с особено мнение. Тази информация бе тиражирана от сайтове преди дни. Пред „Блиц” бившият главен прокурор Никола Филчев, който остро критикува определението, също похвали Магдалинчева:  Става ясно, че те /Калпакчиев и Иванова – бел. ред./не са успели да повлияят на младата колежка В. Магдалинчева, която е известна като принципен и отговорен съдия. – Тя е подписала решението с особено мнение.”

В протокола от заседанието обаче такова особено мнение не е отразено. Съдия Магдалинчева също категорично отрече пред Breaking.bg да е подписвала с особено мнение.