Откриха официално многострадалната сграда на Софийския районен съд

Сградата трябвало да стане дом на справедливостта

0
116
съд
Премиерът Борисов, заедно с шефа на парламента Димитър Главчев (в средата) и Димитър Узунов от ВСС инспектират новите съдебни зали. СНИМКА: ПРЕССЛУЖБА НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

Бившето „военно НДК“ бе компрометиран обект, коментира премиерът

Новата сграда на Софийския районен съд и Софийска районна прокуратура бе тържествено открита. Наказателното отделение на съда се намира на ул.“Ген.М.Д.Скобелев“ 23, където преди беше Националния военноисторически музей, а после изградиха т.нар. Военно НДК. Очаква се да заработи от 2 октомври.

Изисква се постоянно обучение и повишаване на квалификацията„, добави Цачева. По думите на премиера Бойко Борисов преди да се ремонтира сградата тя е била „един изцяло компрометиран обект„. „Не знам дали има осъдени за това нещо зад мен и за корупционната компрометирана схема“, уточни Борисов.

На откриването представляващият Висшия съдебен съвет (ВСС) Димитър Узунов пожела на колегите си от СРС и СРП да превърнат сградата в дом на справедливостта.

Министърът на правосъдието Цецка Цачева обяви, че сградата е модерна, оборудвана с последните достояния, които малко магистрати биха имали като дом и работно място. По думите й само материално добрите условия не са гаранция за справедлив и бърз процес.

Сградата на бившето военно НДК бе ремонтирана в продължение на четири години, като струва на държавата 14 300 000 лв.